UITGELICHT | Ivanušec toont meer en meer zijn klasse

UITGELICHT | Ivanušec toont meer en meer zijn klasse

31 reacties 31
Bron: Fotmob.com
Foto: Pro Shots

Feyenoord kocht afgelopen zomer Luka Ivanušec en dat was een transfer van de lange adem. In het begin van het seizoen leek de linkeraanvaller goed in het spel te passen, maar na zijn zware enkelblessure opgelopen in de wedstrijd tegen Celtic voor de Champions League verliep het moeizaam, echter lijkt de Kroaat meer en meer in zijn element te komen. 

Gisteren in de wedstrijd tegen sc Heerenveen liet de speler weer vlagen van zijn klasse zien. Zo gaf hij een assist bij de 1-1 gemaakt door Mats Wieffer, de goal toonde veel gelijkenissen met de assist die Ivanušec gaf op Lutsharel Geertruida in de wedstrijd tegen Sparta. Tegen Heerenveen was de Kroaat goed aanwezig, zo tonen ook zijn statistieken aan op fotmob.com

Aanvallend

Ivanušec was aanvallend aanwezig en gaf dus één assist. Hij probeerde één keer op goal te schieten, maar dat schot werd geblokt. De aanvaller gaf acht voorzetten waarvan er twee bij een medespeler aankwamen. Hij gaf één dieptepass en die kwam aan bij zijn medespeler. Opvallend is dat hij slechts 54 balcontacten had in de wedstrijd en misschien wel wat meer betrokken mag worden door zijn medespelers. Ivanušec verloor twee keer de bal in aanvallend opzicht.

Verdedigend

In verdedigend opzicht kon de Kroaat zich onderscheiden. Hij zette twee keer een verdedigende actie in en won twee keer de bal. Van de duels die hij aanging won hij er de helft, van de in totaal zes duels. Hij zette twee keer een tackle in en een keer lukte het om als winnaar uit de bus te komen. 

Lees ook