'Ik ben een beetje bang voor eenzelfde scenario als bij Ajax'

'Ik ben een beetje bang voor eenzelfde scenario als bij Ajax'

40 reacties 40
Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Tijdens het voetbalpraatprogramma Rondo op Ziggo Sport wordt het succes van Arne Slot bij Feyenoord besproken. De trainer is bezig aan zijn derde seizoen in Rotterdam. Na de finale van de Conference League, het kampioenschap en de mogelijke bekerwinst is het niet ondenkbaar dat Slot verder gaat kijken, aldus onder andere Boulahrouz.

De voormalig rechtsback voorspelt een lastige periode voor zijn voormalige werkgever: "Afhankelijk van of de trainer blijft of niet want hij is echt het fundament van het succes van Feyenoord. Ik ben een beetje bang voor eenzelfde scenario als bij Ajax, misschien niet zo extreem. Je moet maar een trainer kunnen vinden die kan voortborduren op het aanvalsspel wat nu is neergezet. Dat is heel erg moeilijk."

Theo Janssen is iets genuanceerder maar denkt wel dat een vertrek van Arne Slot gevolg kan hebben voor een eventuele vertrekwens van bepalende spelers: "Een trainer met dezelfde denkwijze of speelwijze dat moet wel lukken. Alleen zullen er misschien ook een hele hoop spelers denken als hij vertrekt, we zijn kampioen geworden, beker gewonnen het is tijd voor een nieuwe stap." Marco van Basten hoopt in ieder geval dat de trainer bij Feyenoord blijft: "Ik denk dat het belangrijk is voor Feyenoord dat Slot blijft en dat hoop ik ook want ik hou van goed Nederlands voetbal."

Mogelijke opvolgers van Arne Slot

Onder de mogelijke opvolgers wordt Kees van Wonderen kort besproken maar ook Robin van Persie. Volgens Boulahrouz gaat de voormalig topspeler eerst meer ervaring opdoen voor hij als hoofdverantwoordelijke voor de groep wil staan. "Hij weet precies wat hij wil en waar hij naartoe wil en dat is hoofdcoach worden."

Theo Janssen haalt het feit aan dat Ruud van Nistelrooij bij PSV ook uiteindelijk is gezwicht voor het hoofdtrainersschap ondanks dat hij in een eerder stadium aan had gegeven het niet te willen doen. "Als hij(Van Persie red.) gevraagd wordt dan denk ik wel dat hij het zou doen." Boulahrouz, die Van Persie goed kent, denkt dat juist van niet en benadrukt dat Van Persie zijn pad zorgvuldig heeft uitgestippeld. Volgens Van Basten is dat een juiste keuze, het vak van hoofdtrainer is onvergelijkbaar met dat van jeugdtrainer en hij denkt ook dat het goed is dat Van Persie de tijd neemt om ervaring op te doen. 

Lees ook