Wellenreuther: 'Ik heb geen zin om mezelf steeds achteraan te zetten'

Timon Wellenreuther werd vorig seizoen aangetrokken als stand-in voor keeper Justin Bijlow, die als eerste keeper fungeert onder trainer Arne Slot. De Duitse doelman heeft door de blessuregevoeligheid van de doelman de nodige wedstrijden al gekeept voor de Rotterdammers en steekt momenteel in een geweldige vorm. Er wordt door sommigen ook geopperd om Wellenreuther in het doel te laten staan, ook als Bijlow weer terug is als keeper.

In gesprek met Transfermarkt.de geeft Wellenreuther aan dat hij zijn hoogtepunt als keeper nog niet heeft bereikt. Wellenreuther voelt zich goed en is al meerdere jaren fit. Over zijn toekomst kan de Duitse doelman nog niets zeggen, maar een ding is duidelijk: hij wil eerste keeper zijn. “Ik heb geen zin om mezelf steeds achteraan te zetten”, vertelt Wellenreuther, die ook voor Willem II, Schalke 04 en RSC Anderlecht uitkwam. “Als doelman wil je spelen. Op de bank zit je niet graag.”

Waar Wellenreuther in de toekomst speelt, wordt binnen enkele maanden duidelijk. “Ik kijk tot de zomer hoe het gaat, dan valt er een beslissing”, aldus de doelman die ook een terugkeer naar de Duitse Bundesliga niet uitsluit. “De Bundesliga is een grote competitie, maar ik ben er niet zo op gefocust”.

De doelman zelf hoeft niet per se aangezien hij zich goed voelt bij Feyenoord. De redactie van Transfermarkt.de heeft vernomen dat er een clausule staat in het contract van Wellenreuther die onder zijn huidige transferwaarde ligt. Volgens Transfermarkt.nl ligt zijn waarde momenteel op drie miljoen euro. De doelman heeft bij Feyenoord nog een contract tot medio 2025. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten