Slot: 'Dan denk ik wel dat we vorige week het maximale eruit hebben gehaald'

Slot: 'Dan denk ik wel dat we vorige week het maximale eruit hebben gehaald'

2 reacties 2
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Donderdagavond staat om 21:00 de wedstrijd tegen AS Roma in de UEFA Europa League op het programma. Arne Slot heeft de avond ervoor de wedstrijd besproken op de persconferentie en blikte onder andere terug op de strijd in Rotterdam.

Feyenoord zal hoe dan ook moeten winnen in Rome en dus moeten scoren. Een kritiekpunt van de laatste weken is het aantal doelpunten dat de Rotterdammers maken. Dat is namelijk weinig, maar bleek telkens wel genoeg voor een resultaat. Feyenoord kreeg maar één tegendoelpunt in de laatste zeven wedstrijden. Dat was tegen AS Roma. Slot geeft aan dat er niet is getraind op afwerken in de laatste dagen: 'We zijn er wel veel mee bezig, maar dan gaat het vooral om het opbouwen en de manier van drukzetten. Het grote voordeel is dat niet alleen wij moeten scoren om door te gaan, maar ook de tegenstander.' 

Blessures

Vorig seizoen was de wedstrijd tegen AS Roma de kwartfinale van de UEFA Europa League. 'We weten hoe sterk ze hier zijn. 1-1 is niet de meest ideale uitgangspositie. Tegelijkertijd als je zag hoeveel absenties we hadden, dan denk ik wel dat we vorige week het maximale eruit hebben gehaald.' Toen waren basisspelers Gernot Trauner, Justin Bijlow, Santiago Gimenez, Lutsharel Geertruida en Quinten Timber allen niet fit genoeg om te starten. De laatste drie zijn dat inmiddels weer wel. Er moest zelfs in de persoon van Givairo Read plaats gemaakt voor een 17-jarige debutant.

Lees ook