Feyenoord speelt donderdag voor grootste publiek sinds 2002: 'Een wedstrijd zal altijd op het veld beslist worden'

Feyenoord speelt donderdag voor grootste publiek sinds 2002: 'Een wedstrijd zal altijd op het veld beslist worden'

18 reacties 18
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Het zal niet de makkelijkste opgave worden uit de carrière van Arne Slot: AS Roma verslaan voor eigen publiek. Donderdagavond zal het toch echt moeten gebeuren, mocht Feyenoord door willen gaan naar de laatste zestien van de UEFA Europa League.

Feyenoord speelt deze donderdag voor een publiek van meer dan 67.000 mensen. Een record voor AS Roma, dat daarmee hun oude record van vorig seizoen met vierhonderd mensen zal verbreken. De laatste keer dat Feyenoord voor meer mensen speelde was in 2002, tegen Dinamo Kiev in het Olimpiyskiy Stadium. Het werd toen 2-0 voor de Oekraïners. De grootste mensenmassa die Feyenoord zag spelen, was in 1981. Toen was Dinamo Tbilisi uit Georgië met 3-0 te sterk in het Dinamostadion, zo valt te lezen op voetbalstats.nl. Maar liefst 80.000 mensen keken toen naar Feyenoord. ‘Of ik daar trots op moet zijn, weet ik niet', zegt Slot op de persconferentie, uitgezonden op Feyenoord One, over het record van de Romeinen. Hij vervolgt: 'Het zegt denk ik meer over AS Roma dan Feyenoord. Misschien over allebei, maar het is in ieder geval een grote wedstrijd. Dat is misschien een compliment voor ons dat teams ons zo zien.’ Vorig seizoen waren de supporters van AS Roma ook al met grote getallen aanwezig. ‘Als ze nu met nog meer zijn, zullen we ze waarschijnlijk opnieuw veel horen. Een wedstrijd zal altijd op het veld beslist worden. Daar zullen we op ons allerbest moeten zijn om ons te kunnen meten met AS Roma.’

Opstelling

Het is de vijfde wedstrijd in tweeënhalf jaar tijd tegen AS Roma. 'Ik vind dat het in alle vier de wedstrijden dicht bij elkaar lag. Dat bleek vorige week ook weer. Nu hebben zij het thuisvoordeel, dus dan zullen wij heel goed moeten zijn om er een gelijkwaardige wedstrijd van te maken.' De vraag vanuit het journalistieke publiek is of hij dingen gaat veranderen qua tactiek, nadat het resultaat eerder negatief bleef. Slot legt uit dat in de heenwedstrijd van vorige week veel kansen werden gecreëerd en dat hij over het algemeen niet van veel wijzigingen houdt qua opstelling. 'Gezien mijn antwoord denk ik dat je al redelijk weet hoe het er morgen uit gaat zien', aldus Slot.

Lees ook