Feyenoord beboet door KNVB

Feyenoord beboet door KNVB

28 reacties 28
Bron: Knvb.nl
Foto: VK Sportphoto

Feyenoord is beboet door de KNVB, dit valt te lezen op de website van de KNVB. De straf bestaat uit twee delen. Tijdens de wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht op 20 december 2023 is er voor de wedstrijd vuurwerk afgestoken, dit is verboden en hier wordt Feyenoord voor gestraft.

Allereerst moet Feyenoord een boete van €10.000 betalen. Daarnaast legt de KNVB een voorwaardelijke straf op. De officiële de uitspraak van de KNVB luidt als volgt: ‘Het spelen van een thuiswedstrijd van het eerste elftal van Feyenoord zonder (indien mogelijk het verantwoordelijke deel van het) publiek in de competitie, bekercompetitie of play-offs van de KNVB. Deze straf is geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.’ Dat betekent dat het stadion nu nog gevuld zal blijven, maar bij opnieuw afsteken van vuurwerk, of iets vergelijkbaars, er één wedstrijd in beker of competitie zonder (een gedeelte van) het publiek gespeeld gaat worden. Deze proeftijd geldt voor twee jaar en is 20 februari 2024 ingegaan.

Ook FC Utrecht wordt n.a.v. deze wedstrijd straffen opgelegd. Utrecht-supporters zijn wanordelijk geweest en hebben vernielingen aangericht. Ook zij hebben vuurwerk afgestoken en daarnaast nog brand gesticht. FC Utrecht krijgt een boete van €15.000 waarvan €5000 voorwaardelijk.

Feyenoord heeft nog niet gereageerd op deze straffen en het is onduidelijk of Feyenoord hiertegen in protest zal gaan.

Lees ook