'Ik heb Feyenoord wel eens beter zien spelen'

'Ik heb Feyenoord wel eens beter zien spelen'

19 reacties 19
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord won gisteren overtuigend van AZ. De Rotterdammers hadden de hele wedstrijd de overhand op de tegenstander en plaatsten zich daarmee voor de halve finale van de  TOTO KNVB Beker. In de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad blikt Sjoerd Mossou terug op de wedstrijd.

Het verschil tussen de wedstrijd van afgelopen zondag en gisteren was heel groot, Feyenoord was de bovenliggende partij. "Toen was AZ de betere. Nu was het omgedraaid. Enerzijds spreekt dat voor Feyenoord andere kant viel AZ heel erg tegen. Feyenoord deed het veel beter en AZ veel slechter dan zondag", aldus Mossou die daarbij nogmaals aanhaalt dat AZ echt minder goed voor de dag kwam en Feyenoord niet onder druk kreeg.

Dat AZ het niet lukte wat zondag wel lukte kwam door een aanpassing bij Feyenoord. "Dit keer was Wieffer de eerste in de opbouw en afgelopen zondag was dat Zerrouki. Dat die twee af en toe moeizaam samen spelen dat wisten we al. Nu was Wieffer de eerste man in de opbouw. Het ging nu een stuk beter dan zondag en Wieffer was een van de betere spelers op het veld en hij maakt ook het verschil op het middenveld. Het was een hele overtuigende overwinning van Feyenoord", aldus Mossou. 

Feyenoord speelde gisteren prima, maar het was ook niet hoogstaand. "Ik heb Feyenoord wel eens beter zien spelen. In het licht van huidige vorm hebben ze een prima wedstrijd gespeeld. Het zou pas echt opvallend zijn als ze nu ineens de pannen van het dak hadden gespeeld, zoals tegen Lazio thuis. Ik denk gezien de vorm waren Feyenoord verkeerd en de problemen in het spel laatste weken was dit een prima pot van Feyenoord was."

Nieuwkoop

Feyenoord speelde met Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten. Het lijkt bijna een verdedigende set van Slot. "Het is heel a-typisch voor Slot, maar het functioneerde wel en misschien nog wel beter dan voorgaande wedstrijden. Hij was toch al bepalend met z’n loopvermogen en zijn kracht . Hij houdt die Muller-Wolve toch mooi achterin", aldus Mossou die vooral denkt dat de inbreng van energie het verschil maakt. "Hij brengt toch power en energie op de vleugels. Hij moet het niet van een verfijnde actie hebben, maar hij ziet wel het moment om door te jagen of een balletje te veroveren, dus ik vond het ook wel mooi dat hij scoren vanavond  dat verdiende hij wel."

Gimenez

Ook over Santiago Gimenez is het veel gegaan. Afgelopen zondag speelde de Mexicaan heel matig, maar gisteren ging het al een stuk beter. "Gisteren vond ik hem prima als aanspeelpunt en ook zijn manier van kaatsen zorgde ervoor dat er gevoetbald kon worden. Hij kreeg ook nog wel een kans, maar die ging er dan net niet in. Maar op deze manier komt het vanzelf weer", aldus Mossou. 

Lees ook