'Ik begin het wel leuk te vinden'

'Ik begin het wel leuk te vinden'

8 reacties 8
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord won gisteren met Bart Nieuwkoop als rechtsbuiten van AZ in de kwartfinale om de TOTO KNVB Beker. De rechtsback die als rechtsbuiten wordt opgesteld houdt daarmee Yankuba Minteh, Leo Sauer en Luka Ivanušec op de bank, de Zeeuw spreekt met Voetbal International over zijn nieuwe rol. 

Nieuwkoop speelde in België als echte wingback, wat vooral betekent veel meters maken, veel vooruit denken en bemoeien met de aanval. Bij Feyenoord heeft hij nu een aantal keer als rechstbuiten gespeeld. "Ik ben een wingbackachtige rechtsbuiten. Hard werken en er altijd voor gaan. Ik begin het wel leuk te vinden", aldus Nieuwkoop.

Gisteren kwam de bekroning voor het harde werken door middel van een doelpunt. Hij houdt veel buitenspelers op de bank, zorgt dat niet voor scheve gezichten? "Ja, misschien wel. Iedereen die op de bank zit, wil graag spelen. Als buitenspeler ook", aldus Nieuwkoop die gisteren een lekkere wedstrijd speelde volgens zichzelf. Hij blijft hardwerken en wanneer hij speelt doet hij dat vol overgave. 

Lees ook