Alireza Jahanbakhsh en Ayase Ueda treffen elkaar vandaag

Alireza Jahanbakhsh en Ayase Ueda treffen elkaar vandaag

10 reacties 10
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Alireza Jahanbakhsh en Ayase Ueda staan vandaag om 12.30 uur op het veld tegen elkaar. Iran en Japan nemen het tegen elkaar op in de kwartfinale van de AFC Asian Cup. Dat betekent dat één van beide teams afvalt en er doordoor ook een speler terug zal keren naar Rotterdam. De publieke opinie is dat spits Ueda snel terug mag komen bij de selectie.

De winnaar van deze kwartfinale zal het in de halve finale aanstaande woensdag om 16:00 uur opnemen tegen de winnaar van het duel tussen Qatar en Oezbekistan. De andere halve finale is al bekend. Deze wordt dinsdag gespeeld en gaat tussen Jordanië en Zuid-Korea. De grote finale staat gepland op zaterdag 10 februari om 16:00 uur.

Alireza is een grote speler in Iran, maar Iran heeft het moeilijk. De drievoudige winnaar van de Asian Cup won alle groepswedstrijden: 4-1 van Palestina, 1-0 van Hong Kong en met 201 van de Verenigde Arabische Emiraten. In de achtste finale won Iran nipt van Syrië door na strafschoppen door te gaan. Alireza wist nog niet te scoren, maar leverde wel een assist af.

Ueda verloor met zijn Japan in de groepsfase van Irak (2-1), maar wonnen de andere wedstrijden in de poule redelijk makkelijk. Indonesië werd met 3-1 verslagen en Vietnam met 4-2. In de achtste finale kreeg Japan Bahrein als tegenstander en dat was geen probleem voor de Japanners. Met 3-1 werd Bahrein aan de kant gezet. Ueda draait een goed toernooi; hij begon op de bank maar is de laatste twee wedstrijden basisspeler. Met vier doelpunten loopt Ueda mooi op schema om mee te dingen naar topscoorder van het toernooi, mits Japan in het toernooi blijft.

Lees ook