Ueda twee keer trefzeker voor Japan dat door gaat in AFC Asian Cup

32 reacties 32

Ayase Ueda begon vandaag in de basis bij Japan in de wedstrijd in de AFC Asian Cup tegen Indonesië. Het was de derde groepswedstrijd voor het nationale voetbalelftal van Japan. Uiteindeljk werd met 3-1 gewonnen door twee doelpunten van Ueda. De aanvaller speelde de hele wedstrijd.

Voor Ueda was het de eerste basisplaats van dit toernooi. Japan kwam door een vroeg doelpunt van Ueda op een 1-0 voorsprong. Dit was ook de ruststand. Vlak na rust was het in de 52e minuut opnieuw Ueda met de 2-0. Justin Hubner scoorde in de 88e minuut de 3-0. In de blessuretijd deed Sandy Walsh wat terug voor Indonesië, waardoor het 3-1 werd, dat ook de einduitslag was.

Door de overwinning van Japan zijn zij geplaatst voor de volgende ronde van de AFC Asian Cup. Dat betekent dat Feyenoord voorlopig nog niet kan beschikken over Ueda.