'Feyenoord en Fulham FC akkoord over transfer Mbabu'

'Feyenoord en Fulham FC akkoord over transfer Mbabu'

52 reacties 52
Bron: X
Foto: Pro Shots

Volgens journalist Tobias Wedermann zouden Feyenoord en Fulham FC akkoord zijn voor een overgang van Kevin Mbabu naar Feyenoord, zo meldt hij woensdagmiddag op X. Mbabu zou eerst gehuurd worden met een optie tot koop. FC Augsburg moet nog groen licht geven.

1908.nl maakte dinsdagavond de interesse van Feyenoord in de 28-jarige rechtsback bekend. Momenteel speelt de international van Zwitserland op huurbasis bij het Duitse FC Augsburg, vandaar dat de Duitse club ook nog groen licht zou moeten geven voor de transfer. FC Augsburg staat momenteel tiende in de Bundesliga. Zelf zou Mbabu wel open staan om een transfer te maken.

Versterking rechtsbackpositie

Feyenoord zou deze transferwindow op zoek zijn naar versterking op de rechtsbackpositie. Momenteel speelt daar Lutsharel Geertruida met als stand-in Bart Nieuwkoop. Geertruida speelt met enige regelmaat als centrale verdediger op de plek van Gernot Trauner. Mbabu zou nu gezien worden als de ideale versterking voor de rechtsbackpositie.

Mbabu komt uit de jeugdopleiding van het Zwitserse Servette. In 2013 maakte hij de overstap naar Newcastle United FC, dat hem in de winterse transferperiode van 2015 verhuurde aan Rangers FC. In de zomer van 2016 verhuurde Newcastle United FC Mbabu aan BSC Young Boys, die hem in de zomer van 2017 definitief overnam. In 2019 ging de verdediger naar VfL Wolfsburg. In de zomer van 2022 maakte de Zwitser de overstap naar Fulham FC. In de winter van 2023 maakte de Zwitser op huurbasis de overstap naar zijn oude club Servette FC. In de zomerse transferperiode van vorig jaar maakte hij op huurbasis de overstap naar FC Augsburg. De actuele marktwaarde van Mbabu is volgens Transfermarkt.nl momenteel 3,5 miljoen euro. Het contract met Mbabu bij FC Fulham loopt nog tot medio 2025.

Eerder zou Feyenoord ook interesse hebben gehad in rechtsback Neco Williams maar Sky Sports wist te melden dat Nottingham Forest FC niet zou willen meewerken in een verhuur van de 22-jarige verdediger.

Lees ook
'Feyenoord gaat voor Mbabu'
Transfer

'Feyenoord gaat voor Mbabu'

Lees meer over
Lees ook