'Feyenoord gaat voor Mbabu'

'Feyenoord gaat voor Mbabu'

35 reacties 35
Bron: 1908.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord lijkt te gaan voor 22-voudig Zwitsers-international Kevin Mbabu zo meldt 1908.nl. De 28-jarige rechtsback is momenteel uitgeleend door Fulham aan het Duitse FC Augsburg, dat tiende staat in de Bundesliga.

Een extra rechtsback zou een welkome versterking zijn. Achter vaste kracht Lutsharel Geertruida zit alleen Bart Nieuwkoop en hij heeft sinds zijn terugkomst nog niet kunnen overtuigen. Geertruida wordt met enige regelmaat door Arne Slot ingezat als stand-in van Gernot Trauner.

Volgens Transfermarkt.nl is de huidige marktwaarde van Mbabu drieënhalf miljoen euro. Voor FC Augsburg speelde Mbabu dit seizoen tot nu toe twaalf wedstrijden waarin hij één assist wist te geven.

Zwitsers International

Mbabu speelde 22 wedstrijden in het Zwitserse nationale voetbalteam. Hij begon zijn loopbaan bij het Zwitserse Servette FC. Vervolgens werd hij in de winter van 2013 verkocht aan Newcastle United FC, die hem in de winter van 2015 verhuurde aan Rangers FC.

In de zomer van 2016 verhuurde Newcastle United FC de verdediger aan BSC Young Boys. De Zwitserse ploeg kocht Mbabu uiteindelijk. In de zomer van 2019 maakte de Zwitser de overstap naar de Bundesliga om te gaan spelen voor VfL Wolfsburg. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap naar FC Fulham, dat hem in de winter van 2023 weer verhuurde aan Servette FC. Sinds afgelopen transferperiode speelt de verdediger op huurbasis bij FC Augsburg.

Lees ook