10 reacties 10

Bij Feyenoord ontbreken nog altijd Ayase Ueda, Alireza Jahanbakhsh, Ramiz Zerrouki en Yankuba Minteh vanwege de Africa Cup of Nations en de AFC Asian Cup.

Vandaag komen Jahanbakhsh met Iran, Minteh met Gambia en Zerrouki met Algerije in actie.

16:00 | Iran - UAE | 2-1

Met een 2-1 overwinning op UAE verzekerde Iran zich van de groepswinst in poule C van de AFC Asian Cup en dus van de volgende ronde.

Jahanbakhsh kwam in de 67e minuut in het veld. Op dat moment stond Iran al met 2-0 voor dankzij twee doelpunten van Mehdi Taremi. In de 93e minuut scoorde Alghassani nog de 2-1 voor UAE.

18:00 | Gambia - Kameroen | 2-3

Minteh is met Gambia uitgeschakeld in de Africa Cup na de 2-3 nederlaag tegen Kameroen. Gambia moest winnen om zo te eindigen als nummer 3 in poule C van de Africa Cup en nog kans te maken op de volgende ronde.

Minteh speelde de hele wedstrijd en was even dichtbij een overwinning na de 2-1 van Ebrima Colley in de 85e minuut. In een spectaculaire slotfase wist Kameroen echter de overwinning alsnog naar zich toe te trekken door een eigen doelpunt van James Gomez en een doelpunt van Christopher Wooh.

De uitschakeling van Gambia is goed nieuws voor Feyenoord aangezien Minteh nu snel zal terugkeren in Rotterdam.

21:00 | Mauritanië - Algerije | 1-0

Het Algerije van Zerrouki moest winnen om nog uitzicht te houden op de volgende ronde maar is na de 1-0 nederlaag tegen Mauritanië ook uitgeschakeld op de Africa Cup.

Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van Yali Dellahi in de 37e minuut. Zerrouki speelde de hele wedstrijd.

Ook Zerrouki zal dus weer snel aansluiten bij Feyenoord, hopelijk al aanstaande zondag tegen zijn oude club FC Twente.