Hartman over mental coach en het geloof

Hartman over mental coach en het geloof

10 reacties 10
Bron: NRC.nl
Foto: Pro Shots

In een interview met Steven Verseput van de NRC op NRC.nl stelt Quilindschy Hartman zich kwetsbaar op en bespreekt onder andere hoe mentale begeleiding en het geloof hem helpen in de voetballerij.

Hartman maakte op 21 augustus 2022 zijn officiële debuut voor Feyenoord in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (0-1). Als exponent van de jeugdopleiding wist hij uiteindelijk door te breken maar dit was niet altijd een makkelijke weg voor Hartman.

Zo werd hij in de onder-10 bestempeld als ‘te lief’ en moest hij voor zichzelf leren opkomen. Ook liep Hartman drie jaar geleden een zware blessure op aan zijn rechterknie. Toch kwam hij bovendrijven, waarbij het inschakelen van een mental coach heeft geholpen. Iets wat in de voetbalwereld nog lang niet altijd even geaccepteerd is. Hartman: “Soms hangt er een beetje een taboe omheen, alsof je zwak bent. Je maakt zoveel mee als jonge speler, dan is het heel goed om daarover te praten.”

Zijn mental coach heeft Hartman geholpen om dingen in perspectief te plaatsen waardoor hij ook meer rust kreeg, beter ging spelen en ook zo een profcontract verdiende. Naast het feit dat Hartman liever alleen goed nieuws volgt, helpt ook het geloof hem ook. Hartman: “Later merkte ik dat als ik er echt doorheen zat en ik dat gevoel opzocht, ik me dan beter voelde. Zo is het steeds sterker geworden. Het helpt dat andere jongens bij Feyenoord er ook mee bezig zijn.”

Met deze andere jongens doelt Hartman op de spelers die samen het ‘bidclubje’ vormen, want het samen bidden geeft kracht. Naast Hartman bestaat deze ook uit Quinten Timber, Lutsharel Geertruida, Gjivai Zechiël en af en toe Santiago Gimenez.

Lees ook