13 reacties 13

In het seizoen 2023/2024 worden er dertien spelers verhuurd door Feyenoord aan andere clubs. Veelal voor het opdoen van meer ervaring en soms omdat spelers geen kans krijgen in het eerste en toch moeten spelen. In dit artikel worden de prestaties van deze huurlingen weergegeven. Zo krijgt men een goed beeld over de verrichtingen van de door Feyenoord verhuurde spelers. Lennard Hartjes wordt door zijn blessure niet behandeld, hij staat voor langere tijd aan de kant.

Jong AZ – FC Dordrecht 5-1
Antef Tsoungui, Korede Osundina, Ilias Sebaoui en Shiloh ’t Zand
Een avond om snel te vergeten voor onze huurlingen. Jong AZ, dat met een vrij sterk team aantrad, won met vier goals verschil van de Schapenkoppen. Mede door een hattrick van Poku kon een comeback niet meer voltooid worden, ook niet toen ’t Zand op aangeven van Osundina een treffer maakte in de 64e minuut. ’t Zand, Sebaoui en Tsoungui begonnen in de basis. Laatstgenoemde werd na een matige wedstrijd na 62 minuten gewisseld. Osundina, belangrijk dus met een assist, kwam er in de 62e minuut in.

FC Eindhoven – De Graafschap 0-1
Thijs Jansen
Ralf Seuntjens mag zich matchwinner van deze wedstrijd noemen. De spits, die in december terugkeerde, scoorde in de 66e minuut de beslissende goal. Thijs Jansen was belangrijk met drie reddingen en stootte één keer de bal weg. Hij behaalde een mooie cleansheet

De Graafschap – Jong PSV 4-2
Twee dagen na de overwinning in Eindhoven mochten de Superboeren alweer aan de bak tegen Jong PSV. De wedstrijd die in de eerste helft al leek af te stevenen op een overwinning voor de thuisploeg eindigde daar ook in. Het werd in de 85e minuut wel nog spannend, toen Gilbert namens de Eindhovenaren de 3-2 scoorde. Mahi gaf in de 93e minuut de beslissende zet voor de 4-2. Jansen hield zijn doel dit keer niet schoon maar was wel belangrijk met drie reddingen. Voor twee van deze drie moest hij duiken.

Excelsior – FC Groningen (TOTO KNVB Beker) 0-2
Mimeirhel Benita
In eigen huis wist Excelsior niet te winnen van FC Groningen, dat een niveau lager speelt. Postema zorgde in het laatste kwartier voor de beslissing in de wedstrijd. Benita mocht in de  vijfde minuut al invallen nadat Nieuwpoort geblesseerd uitviel. Hij voerde de meeste dribbels uit van iedereen (twee) en was de speler met de meeste nauwkeurige passes (92%) van elke speler die 45 minuten of langer heeft gespeeld. Hij verdedigde acht keer de bal uit, onderschepte drie keer een aanval en won vijf keer de bal terug.

Excelsior – sc Heerenveen 3-0
De Rotterdammers wisten zich na de bekernederlaag wel te revancheren in eigen huis tegen het sc Heerenveen van Wålemark. In de rust stond Excelsior comfortabel met 2-0 voor en breidde dat in de tweede helft uit naar 3-0. Benita bleef deze wedstrijd 90 minuten op de bank.

Patrik Wålemark
Voor wie de wedstrijd in Rotterdam minder verliep, was voor Wålemark. Hij begon in de basis maar kon zijn team niet helpen met een doelpunt of assist. Hij speelde een matige eerste helft en werd dan ook na 40 minuten al naar de kant gehaald, samen met Tahiri.

Vitesse – AFC (TOTO KNVB Beker) 1-0
Ramon Hendriks
Met een magere 1-0 overwinning op amateurs AFC bekert Vitesse door. Hendriks speelde 90 minuten en voerde de meeste passes uit (68) van allemaal. Zijn nauwkeurigheidspercentage was dan ook 92%. Hij blokkeerde twee schoten, verdedigde vier keer de bal uit en hij won zeven keer de bal terug. Hij won zes van zijn twaalf duels.

Vitesse – Feyenoord 1-2
Tegen zijn huidige werkgever had Hendriks meer moeite. Bij beide treffers van de Rotterdammers had hij een aandeel. Bij de 0-1 ging de bal via zijn lichaam over Room het doel in en bij de 0-2 wil hij de bal wegtikken maar laat de bal onder zijn voet doorlopen. Hendriks heeft betere wedstrijden in het shirt van Vitesse gespeeld.  Verder was hij wel goed voor het vijf keer uitverdedigen van de bal, onderschepte hij zeven keer een aanval en won hij vijf keer de bal terug.

Portimonense SC – Gil Vicente FC 0-2
Tidjany Touré
De club van Touré heft een prima zege geboekt op bezoek bij Portimonense FC. In beide helften werd laat gescoord: 42e minuut en 81e minuut. Touré viel pas in de 93e minuut in, zoveel heeft de huurling dus niet kunnen laten zien.

US Sassuolo
Marcus Holmgren Pedersen
US Sassuolo was dit weekend vrij, aankomend weekend staat er een uitwedstrijd tegen AC Monza op het programma.

CA Boca Juniors
Ezequiel Bullaude
De competitie in Argentinië begint vanaf volgend weekend weer. Bullaude gaat met CA Boca Juniors op bezoek bij Club Atletico Platense.

SK Rapid Wien
Neraysho Kasanwirjo
De competitie begint in Oostenrijk pas weer op 11 oktober. SK Rapid Wien speelt dan op 4 februari thuis tegen Legia Warszawa. Eén week eerder staat er wel een Austrian Cup wedstrijd op het menu, thuis tegen SKN St. Poelten.