Hartman bezorgt terminale supporter bijzonder laatste moment bij de Kuip

Hartman bezorgt terminale supporter bijzonder laatste moment bij de Kuip

15 reacties 15
Bron: Twitter.com
Foto: Pro Shots

Veel Feyenoord supporters maakten anderhalf jaar geleden voor het eerst kennis met Quilindschy Hartman. De linksback, in het verleden veel geteisterd door blessureleed veroverde in razendsnel tempo een basisplaats. De verdediger van de Rotterdammers komt daarnaast meermaals bijzonder positief in het nieuws.

De linkspoot is in veel interviews een positieve verschijning die de harten van supporters verovert door zijn acties buiten het veld. Zo ook toen hij gisteren een terminale vrouw de dag van haar leven bezorgde. Hartman had gezien dat er een ambulance reed van stichting Ambulancewens en zette zijn auto ervoor zodat hij een praatje kon maken met de zieke vrouw voor het stadion van Feyenoord, zo laat ambulancebroeder Jan van Geffen op X.com (het voormalige Twitter) weten.

Trainer Arne Slot wordt op de persconferentie van Feyenoord voorafgaand aan de wedstrijd tegen PSV gevraagd naar zijn linksback. "Dat is heel bijzonder en dat zegt ook veel over Quilindschy. Maar ik denk dat deze groep al veel vaker is uitgeblonken in menselijkheid. Dit is zo'n grote club dat het best vaak gebeurd dat mensen in hun laatste momenten nog bij een training van Feyenoord willen zijn. Als je dan ziet hoe die jongens het gesprek aan gaan met mensen die in zo'n moeilijke fase van hun leven zitten en hoe ze daar mee om gaan. Dan kun je niet anders dan stellen dat we te maken hebben met een hele bijzondere groep persoonlijkheden."

Lees ook