Wieffer: 'Ja begin er niet over'

Wieffer: 'Ja begin er niet over'

18 reacties 18
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord versloeg vandaag PSV in een kolkende Kuip. De Rotterdammers en de Eindhovenaren waren net als in eerdere wedstrijden aan elkaar gewaagd, maar dit keer trokken de mannen van Arne Slot aan het langste eind. Na de wedstrijd stond Mats Wieffer voor de camera's van ESPN.

Wieffer leek in de tweede helft een penalty te veroorzaken, hoe ziet hij dat zelf. "Ik raakte de bal ook, ik heb zijn voet ook geraakt. Ik dacht dat ik de bal raakte en ik dacht dat ik zijn voet niet raakte", aldus Wieffer over het mogelijke penalty moment voor PSV. "Ik raak de bal, ik raak zijn voet. Uiteindelijk misschien een beetje geluk. Ik moest all-in gaan daar, anders legt ie hem breed en tikt iemand hem er ook in", is Wieffer overtuigd van zijn actie. Daarna krijgt hij de beelden nogmaals te zien. "Uiteindelijk geeft ie hem niet."

Feyenoord begon niet al te sterk, maar door een omzetting werd het beter. Wieffer over de wedstrijd. "Eerste twintig minuten hadden we het een beetje lastig. Daarna hadden we een periode dat we beter waren en maakten we die goal ook. De tweede helft was het van beide kanten een beetje en vechtwedstrijd. Veel lange bal spelen, veel duels en uiteindelijk komen wij als winnaar uit de bus", aldus een tevreden Wieffer.

De middenvelder was weer een rots in de branding, maar had zeker in de tweede helft met de spelhervatting zelf ook nog wel kunnen scoren met zijn hoofd. "Ja begin er niet over. We trainen er veel op. Een van die twee moet er gewoon in. Verdedigend koppen kan ik aardig, aanvallend kan het nog beter." 

Wieffer mocht uiteindelijk de wedstrijd nog samenvatten. "Gewoon blij dat we gewonnen hebben, dit geeft voor ons wel een boost." 

Lees ook