Slot: 'Ik snap de frustratie van PSV volledig'

Slot: 'Ik snap de frustratie van PSV volledig'

17 reacties 17
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

De bekerkraker tussen Feyenoord en PSV werd ook echt een kraker. Waarin de Eindhovenaren de eerste twintig minuten de overhand hadden, de Rotterdammers daarna de wedstrijd naar zich toe trokken en de tweede helft vooral bestond uit vechtvoetbal. Feyenoord trok uiteindelijk aan het langste eind.

Trainer Arne Slot was na afloop dan ook blij met de uitslag. "Blij. Ik denk dat je een elftal gezien hebt dat vandaag graag wou winnen. Ongelooflijk veel strijd heeft geleverd om tegen een uitstekende tegenstander, want dat is PSV, een gevecht aan te gaan. Daarnaast hebben we ook weer een aantal uitstekende aanvallen op de mat gelegd", aldus Slot bij ESPN tegen Hans Kraaij jr. Na twintig minuten kreeg Feyenoord grip. "Er was heel veel enthousiasme, maar de eerste twintig minuten gingen ze geen druk zetten zoals besproken. Calvin vloog overal naar toe uit enthousiasme", zegt Slot.

Wat was dan wel het idee met druk zetten? "We hadden iets meer vanuit Schouten moeten spelen en Ramalho vrij laten. En dat deden we na twintig minuten beter. Misschien was nog wel belangrijker dat we aan de bal zelf beter herkenden hoe we vrij moesten lopen. Ik heb al vaker gezegd dat daar onze kansen uit moeten komen, uit de opbouw, en daar hebben we best veel risico in genomen. Uiteindelijk ontstond daar ook de goal uit."

Slot denkt niet dat het alleen lag aan het beter druk zetten van Feyenoord. "Volgens mij lag de crux veel meer in dat Calvin zich meer met de aanval ging bemoeien. Ook Geertruida had meer het middenveld in moeten gaan om te gaan voetballen. Je hoopt dan rust te vinden."

Timber was ook uitstekend: "Zijn grootste ontwikkeling is zijn fitheid. Hij is veel meer instaat om dat vol te houden." Lijkt Timber een beetje op Kökçü. "Qua fitheid zie ik daar overeenkomsten in, de Kökçü die ik aantrof en die wegging en de Timber die binnenkwam en nu. Maar qua spelers kun je ze niet met elkaar vergelijken. Orkun is een passende speler en Timber is veel meer een box-to-box speler." 

Slot is het eens met dat PSV zich bestolen kan voelen. "Naja ik moet een beetje uitkijken wat ik zeg. Ik snap de frustratie van PSV volledig. Je kan hier zeker een strafschop voorgeven."  

Feyenoord heeft veel kans op een prijs. "Ja als je doorgaat doe je weer mee. De eerstvolgende wedstrijd (red. in de KNVB beker) is weer lastig met AZ thuis. Maar de eerstvolgende wedstrijd (red. aanstaande zondag) is Twente thuis, we moeten nog vol aan de bak om de tweede plaats veilig te stellen."

Lees ook