'Trauner lijkt wel een oude vent'

'Trauner lijkt wel een oude vent'

58 reacties 58
Bron: NPO Start
Foto: Pro Shots

In Studio Voetbal, uitgezonden op NPO1, wordt het voetbalweekend nabesproken. Bij Sjoerd van Ramshorts aan tafel zitten Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart, Jeroen Stekelenburg en Ibrahim Afellay. Feyenoord passeert uiteraard ook de revue, met de 1-2 overwinning in Arnhem tegen Vitesse.

Van der Vaart weet wel waarom Feyenoord al weken hetzelfde beeld laat zien: ‘Feyenoord speelt in niemandsland. Ze kunnen geen kampioen meer worden, ze worden tweede. En dat zie je in het spel.’ Van der Vaart zag, ter verzachting, wel dat Feyenoord op een beroerde grasmat moest spelen en het spel zich meer en meer door de lucht verplaatste: ‘Ik kreeg bijna een stijve nek van dat omhoog kijken, het leek wel strandvoetbal.’ Daarnaast zag Van der Vaart ook een negatieve opvaller: ‘Trauner lijkt wel een oude vent, zoals hij achter de man aanloopt.’ De oud-voetballer doelt daarmee op de tegengoal.

Van Hooijdonk zag wel dat Feyenoord in de eerste helft veel beter was. ‘De trainer van de tegenstander ziet dat ook en die gaat iets anders doen.’ Hij gaat verder: ‘Het lijkt wel alsof Feyenoord moeite heeft om snel te herkennen wat daar gebeurt.’ De oud-speler vindt dat Feyenoord dan sneller moet schakelen.

Van der Vaart heeft nog iets gezien wat bijna niemand anders zag. In minuut 49 wordt een aanval van Vitesse afgekeurd vanwege buitenspel, maar op dat moment glijdt Hancko de aanvaller onderuit binnen 'de zestien' Maar doordat het geen buitenspel was, vindt Van der Vaart dat er alsnog een penalty gegeven had kunnen worden. Aan tafel is niet iedereen het met hem eens.

Als laatste wordt er gesproken over het incident met de supporters van Vitesse. Aan tafel vindt Jeroen Stekelenburg dat er streng gestraft moet worden, maar hij vindt het wel goed dat de wedstrijd is uitgespeeld: ‘Als je de veiligheid kan garanderen, dan moet je de wedstrijd uitspelen

Lees ook