'Feyenoord moet gewoon na een uurtje klaar zijn met die ploeg'

'Feyenoord moet gewoon na een uurtje klaar zijn met die ploeg'

12 reacties 12
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Willem van Hanegem schrijft op zondagavond in zijn column voor het Algemeen Dagblad over Feyenoord. Daarnaast laat ‘De Kromme’ zich uit over het verschil tussen Feyenoord en PSV.

Van Hanegem denkt niet dat PSV door het gelijkspel tegen FC Utrecht aangeslagen is: ‘Alsof ze in Eindhoven een karrenvracht aan overwinningen opeens zijn vergeten omdat ze onverhoopt een keer 1-1 hebben gespeeld in Utrecht.’ Het Feyenoord-icoon denkt dat PSV met voldoende zelfvertrouwen naar De Kuip komt voor de bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Van Hanegem vindt dat het grote verschil zit in de kwaliteit van de buitenspelers: ‘Zelfs zonder Noa Lang en Hirving Lozano bleef de ploeg foutloos, dat zegt gewoon heel veel.’ De Kromme ziet bij de Eindhovenaren vier flankspelers die allemaal ongeveer even goed zijn, dat is bij Feyenoord niet het geval.

De oud-speler en trainer vindt dat ze bij Feyenoord niet zo positief moeten doen over de eerste helft tegen Vitesse: ‘Feyenoord moet gewoon na een uurtje klaar zijn met die ploeg. Dat is niet gelukt.’ Van Hanegem denkt niet dat de Rotterdammers daar woensdag mee weg komen. Feyenoord zal meer moeten doen dan alleen kansen bij elkaar spelen, ze zullen die kansen ook moeten verzilveren. Van Hanegem ziet spits Santiago Giménez ook niet meer echt opvallen bij Feyenoord en voorspelt dat Santi het zelf op moet pakken. Van Hanegem gelooft er in dat je als speler jezelf beter moet maken en dat niet van anderen moet laten afhangen, hierbij verwijst Van Hanegem ook naar de meest recente transfer bij Ajax.

Woensdag kunnen we zien of Feyenoord inderdaad de kansen zal verzilveren. Om 20.00 uur spelen de Rotterdammers tegen PSV, voor de beker, in De Kuip.

Lees ook