Feyenoord wint in Arnhem moeizaam van Vitesse

93 reacties 93

Feyenoord heeft zondagmiddag gewonnen van Vitesse. In Arnhem werd het 1-2 voor de Rotterdammers. Lutsharel Geertruida en Ondřej Lingr scoorden de doelpunten voor Feyenoord.

Feyenoord begon, net als tegen NEC Nijmegen, goed aan de wedstrijd. De Rotterdammers speelden dominant voetbal en in de 22e minuut was het Lutsharel Geertruida die zorgde voor de 0-1. Feyenoord verzuimde om in de eerste helft verder uit te lopen waardoor de Rotterdammers met een 0-1 tussenstand naar de kleedkamer ging. In de eerste helft raakte Quilindschy Hartman geblesseerd en kon niet verder.

In de tweede helft werd Vitesse sterker. De ploeg uit Arnhem scoorde in de 76e minuut door een doelpunt van Amine Boutrah. Vlak daarna was invaller Ondřej Lingr trefzeker voor Feyenoord. hij zorgde voor de 1-2. Na dat moment werd het onrustig op de tribune waardoor de wedstrijd tijdelijk werd gestaakt. Toen de rust was wedergekeerd kon de wedstrijd hervat worden. Uiteindelijk wist Feyenoord met 1-2 te winnen, waardoor de drie punten mee gaan naar Rotterdam.

Goede zaken voor plek twee

Feyenoord heeft door de winst in Arnhem goede zaken gedaan in de strijd om plek twee. FC Twente verloor gisteren van NEC Nijmegen. De Rotterdammers hebben nu vijf punten voorsprong op de ploeg uit Enschede. Koploper PSV verspeelde ook punten. De ploeg uit Eindhoven kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Utrecht. Het gat tussen PSV en Feyenoord is daardoor nog tien punten.