FR-Targets | Komt de talentvolle Neco Williams naar Rotterdam?

FR-Targets | Komt de talentvolle Neco Williams naar Rotterdam?

6 reacties 6
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

In de rubriek FR-Targets bespreken wij welke spelers er bij Feyenoord op de radar staan om eventueel aangetrokken te worden. Dit keer bespreken wij Neco WilliamsDe 22-jarige vleugelverdediger zou interesse genieten vanuit Feyenoord, zo meldde 1908.nl vandaag. De rechtervleugelverdediger heeft nog een contract tot medio 2026 bij Nottingham Forest FC. Feyenoord zou middels een huurconstructie de verdediger naar Rotterdam willen halen.

Buitenlandse carrière

Williams begon zijn carrière als Welsh in Engeland, bij Liverpool, waar hij als zesjarig jongetje terecht kwam. Na de hele jeugd van Liverpool te zijn doorlopen mocht hij op 24 juni 2020 debuteren in de Premier League tegen Crystal Palace. Hij mocht een kwartier invallen van Jürgen Klopp bij een 4-0 voorsprong, dit was tevens het eindresultaat. Williams mocht dat seizoen nog vijf wedstrijden meedoen bij The Reds.

Het seizoen daarop kwam het, helaas voor de verdediger, ook maar tot zes wedstrijden in de Premier League. Toch bereikte hij wel een mijlpaal dat seizoen. Op 3 november 2020 maakt hij namens Liverpool zijn debuut in de Champions League. Hij mocht acht minuten mee spelen in de 0-5 uitoverwinning tegen Atalanta. Ruim drie weken later, in de return op Anfield, mocht hij als nummer 76 zijn basisdebuut maken in de Champions League. Helaas voor Liverpool ging deze wedstrijd met 0-2 verloren. Een week later volgde het thuisduel tegen Ajax. Williams mocht wederom in de basis starten en dat heeft zich uitbetaald. Een klein kwartier na rust is het de rechtsback die met een voorzet ploeggenoot Curtis Jones weet te bereiken, die op zijn beurt de voorzet promoveert tot assist. Deze assist zorgde voor de enige goal van de avond.

De 20-jarige rechtsback weet de concurrentiestrijd op zijn positie niet te winnen en blijft haken wat betreft zijn speeltijd bij Liverpool. Dit zorgde ervoor dat hij op 31 januari 2022 voor een half jaar verhuurd werd aan het Londense Fulham FC. Deze verhuurperiode verloopt voorspoedig voor het jonge talent. In veertien wedstrijden weet de back maarliefst twee keer te scoren en ook twee assists te leveren, waarmee hij zijn bijdrage levert aan het kampioenschap van Fulham in de Championship.

Na met Fulham kampioen te zijn geworden keert Neco terug bij Liverpool, maar niet voor lang. Nottingham Forest FC heeft de jonge Welsh opgemerkt en legt in de zomer van 2022 zo'n 20 miljoen neer voor de verdediger. Inmiddels is Williams anderhalf seizoen in dienst bij Nottingham Forest FC, waar hij in zijn 49 duels goed was voor één goal en twee assists.

Verhuizing naar Rotterdam?

Of de rechtervleugelverdediger ook daadwerkelijk naar Feyenoord zal komen is de vraag. Feyenoord heeft recent al Bart Nieuwkoop teruggehaald naar Rotterdam in verband met het toen mogelijke vertrek van Lutsharel Geertruida. Ook heeft de Welsh nog een contract van twee en een half jaar in Engeland. De back staat vanavond tevens op het startformulier in de FA Cup tegen Blackpool.

Lees ook
'Feyenoord geïnteresseerd in Williams'
Transfer

'Feyenoord geïnteresseerd in Williams'

Lees ook