'Feyenoord geïnteresseerd in Williams'

'Feyenoord geïnteresseerd in Williams'

20 reacties 20
Bron: 1908.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord zou zich bij Nottingham Forest FC hebben gemeld voor verdediger Neco Williams, zo meldt 1908.nl woensdagmiddag. De deal zou, als het aan de Rotterdammers ligt, nog deze winterse transferperiode moeten rond komen. Williams is een 22-jarige rechtervleugelverdediger.

De Rotterdammers zouden in hun zoektocht om de verdediging te versterken dus uit te zijn gekomen bij de 37-voudig international van Wales. In die 37 interlands scoorde Williams drie keer. Feyenoord hoopt dat het Williams zou kunnen huren, maar hoopt dat een langer verblijf mogelijk is als de uitleenbeurt succesvol is. De Rotterdammers zouden zowel op technisch als bestuurlijk vlak akkoord overtuigd zijn om de verdediger naar De Kuip te halen.

Williams doorliep de jeugdopleiding van Liverpool FC. In de winter van 2022 werd hij verhuurd aan FC Fulham. Uiteindelijk maakte de verdediger in de zomer van 2022 de overstap naar Nottingham Forest FC voor een bedrag van twintig miljoen euro, zo meldt Transfermarkt.nl. Dit seizoen kwam Williams elf keer in actie voor de club in de Premier League.

Volgens Transfermarkt.nl is de actuele marktwaarde zeventien miljoen euro. Bij Feyenoord speelt momenteel Lutsharel Geertruida vaak als rechtsback. Als backup haalden de Rotterdammers afgelopen zomer Bart Nieuwkoop terug. Aangezien Geertruida bij afwezigheid van Gernot Trauner vaak centraal achterin speelt is een versterking op die positie een optie.

Interesse in Geertruida

In de zomerse transferperiode was er ook interesse in Geertruida door RB Leipzig. Het kan zomaar dat ook komende zomer er weer clubs interesse gaan tonen in de verdediger van Feyenoord, waardoor de Rotterdammers sowieso serieuze versterking moet halen voor de rechtsback positie. De transfer naar RB Leipzig ketste uiteindelijk af.

Lees ook