Kieft: 'Het is niet meer dan weglopen voor je verantwoordelijkheid'

Kieft: 'Het is niet meer dan weglopen voor je verantwoordelijkheid'

28 reacties 28
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Wim Kieft schrijft wekelijks een column, ook deze zaterdag is zijn column in De Telegraaf te vinden. Kieft geeft zijn mening over de traditionele top drie, maar ook AZ en FC Twente worden beschouwd door de oud-topvoetballer. Feyenoord komt er niet zo goed vanaf.

Kieft begint scherp: ‘Bij Feyenoord wemelt het van de verklaringen om de tweede plaats goed te vinden. Leuk hoor, maar het is niet meer dan weglopen voor je verantwoordelijkheid.’ Kieft vindt dat de achterstand van tien punten te groot is, ook al presteert PSV (buitengewoon) goed. Kieft geeft aan dat de eredivisie zwak is en een regerend landskampioen het veel beter zou moeten doen.

Dat Feyenoord dit allemaal ‘goed’ vindt, dat zegt de columnist veel: ‘Dat is gemakkelijk en geeft de mindset aan bij Feyenoord. In de top is het hoogste eisen de basis.’ Als Feyenoord er naar streeft om ieder jaar kampioen te worden dan begint het bij de houding. Kieft is duidelijk en vindt dat Feyenoord veel kritischer op elkaar moet zijn en dat er geen plaats is voor alleen maar lief zijn.

Feyenoord speelt morgen om 16.45 uur in de eigen Kuip tegen NEC. PSV neemt het vandaag om 21.00 uur tegen Excelsior. Laat PSV punten liggen, waardoor Feyenoord dichterbij kan komen? Na het weekend zullen we het weten.

Lees ook