DE TEGENSTANDER | Meijer ziet kansen: 'Dat zullen we zondag proberen'

DE TEGENSTANDER | Meijer ziet kansen: 'Dat zullen we zondag proberen'

4 reacties 4
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

De Eredivisie staat op het punt van herstarten. Heracles en RKC hebben de eerste wedstrijd van speelronde 17 in gang gezet en het slot stuk is op 14 januari om 16:45, dan is het de beurt aan Feyenoord, thuis tegen NEC Nijmegen. De wedstrijd staat onder leiding van Sander van der Eijk, de VAR deze wedstrijd is Clay Ruperti.

Historie
De historische data toont dat Feyenoord een sterke staat van dienst heeft tegen NEC. In totaal heeft Feyenoord 96 keer tegen NEC gespeeld, waarvan 61 overwinningen (63,5%) en slechts 17 nederlagen (17,7%). Er is een merkbaar thuisvoordeel voor Feyenoord, met 33 overwinningen en slechts 5 verliezen in thuiswedstrijden. Feyenoord heeft in totaal 197 doelpunten gescoord tegen NEC, met een gemiddelde van 2,05 doelpunten per wedstrijd, terwijl NEC 102 keer het net vond tegen Feyenoord​​. De grootste thuisoverwinning was een 6-1 zege, terwijl de grootste thuisnederlaag een 0-2 verlies was​​.

Actueel
De wedstrijd tussen de teams van Rogier Meijer en Arne Slot is de confrontatie tussen de nummers twee en acht van de ranglijst. Voor NEC zal dat voor gemengde gevoelens zorgen. De forse investeringen om een stap richting de subtop te maken heeft vooral geleid tot wederom een seizoen met gelijke spelen. De Nijmeegse formatie speelde zesmaal gelijk, alleen Excelsior deed dat vaker (acht keer). Hoewel plek vijf slechts vier punten verwijderd is voor NEC met 21 punten is FC Utrecht op plek 14 net zo dichtbij (17 punten).

Analyse tegenstander
NEC haalde in de afgelopen drie jaar dat het terug is in de eredivisie nooit en resultaat tegen Feyenoord. Het gelijke spel van 4-4 in de KNVB beker is het dichtste bij dat het team van Meijer kwam, al ging het toen op penalty's alsnog ten onder. NEC weet wel vaak te scoren tegen Feyenoord getuige die 4-4 in januari 2023 maar ook de 5-3 competitiewedstrijd uit 2022. Meijer zegt daar ook over op de site van NEC: "We hebben aangetoond ons goed te kunnen weren tegen de druk van Feyenoord. En ook om daar onderuit te voetballen. Dat zullen we zondag proberen, maar we moeten ook rekening houden met het hoge tempo van Feyenoord." Die wedstrijd wordt wel een puzzel voor Meijer gezien de hoeveelheid afwezigen met name op het middenveld. Schöne is geblesseerd, Hoedemakers geschorst en rechtsback Perreira ontbreekt ook. Dat NEC op plek acht te vinden is heeft het volledig te danken aan Magnus Mättson die met negen goals en vier assists betrokken was bij dertien van de 31 doelpunten van NEC.

Vermoedelijke opstelling:
Cillessen, Van Rooij, Sandler, Baas, Nuytinck, Verdonk; Proper, Mattsson; Tavsan, Ogawa, Hansen.

 

Lees ook