'Slot prijst wat er op het veld gebeurt'

'Slot prijst wat er op het veld gebeurt'

7 reacties 7
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Ook De Telegraaf is Feyenoord gevolgd naar Spanje. Jeroen Kapteijns sprak met trainer Arne Slot tijdens het oefenkamp in Marbella. Er wordt teruggekeken naar het vorige half jaar en natuurlijk komt ook de transferwindow ter sprake, net zoals de verwachtingen voor de tweede seizoenshelft. In de zaterdageditie van de krant is het stuk terug te lezen.

Trainer Slot vindt dat zijn ploeg verder is dan vorig jaar in de eerste competitiehelft, ondanks de uitschakeling in de Champions League en de forse achterstand op koploper PSV. Slot ziet, gesteund door data, dat zijn Feyenoord beter aan de bal is geworden. Daarnaast wil Slot graag aangeven dat zijn ploeg ook om kan gaan met teleurstellingen en mentaal zeer weerbaar is. Dit laatste wordt onderbelicht door de media, vindt de trainer. De oefenmeester houdt wel van een uitdaging en die is er. Feyenoord doet hetzelfde, of misschien wel beter, als vorig jaar maar kijkt toch tegen een achterstand aan doordat PSV oppermachtig is in de competitie. Hierdoor moet de trainer met zijn ploeg stappen zetten en blijven ontwikkelen.

Slot geeft bij De Telegraaf aan dat Feyenoord wel op zoek is naar spelers maar de vraag is of er echt iemand zal komen. In principe kloppen de aantallen, echter zijn er aantal spelers afwezig door de toernooien in Afrika en Azië. Feyenoord zou het liefst nu spelers willen halen van kwaliteit, spelers die al stappen hebben gezet in hun carrière maar hier hoort vaak een salaris bij wat Feyenoord niet kan betalen. Uiteraard wordt Slot gevraagd of spits Santiago Gimenez zal blijven en wat hij als trainer daar aan kan doen. Slot is daarin, zoals altijd, duidelijk. Hij hoopt dat de spits zal blijven, maar zal nooit een transfer in de weg staan. Slot zou het liefst, net als met Orkun Kokcü, aan het eind van het seizoen zijn grote spelers verkopen. Maar de trainer weet ook dat als er een groot bod komt, Feyenoord wel zal ‘moeten’ om de volgende financiële stap te kunnen zetten. Slot ziet Feyenoord stapjes zitten op financieel gebied en spreekt vol trots dat de groei komt door wat er op het veld gebeurt en niet door investeringen van rijke mensen.

Lees ook