'Mijn verwachting is dat iedereen zal blijven'

'Mijn verwachting is dat iedereen zal blijven'

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is op trainingskamp in Marbella. Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad loopt daar ook in Spanje rond en schrijft voor de zaterdagkrant van het AD op wat hij allemaal ziet. Gouka ziet een zeer fanatieke ploeg trainen en gaat in gesprek met trainer Arne Slot.

Allereerst gaat het over de blessure van Slot, waar FR-Fans al eerder over schreef. Slot strompelt met een grote brace rond het veld en kan gewoon genieten van wat er allemaal gebeurt op het trainingsveld. Daarna wordt Slot gevraagd of het niet te intens was om de spelers al op 1 januari weer bij elkaar te halen. Slot reageert daarop door te zeggen dat het een bewuste keuze was, om geen spelers met jetlag op trainingskamp te laten gaan. Nu kon de familie naar Nederland gehaald worden en iedereen rustig Oud en Nieuw samen doorbrengen. Daarnaast werd er pas op 2 januari voor het eerst getraind en mochten spelers ook rechtstreeks komen, als dat beter uit kwam in de tijd.

Slot gaat in op het gat met koploper PSV, dat 10 punten bedraagt. Slot ziet ook dat het gat groot is, omdat PSV geen punten verloren heeft. Heel misschien zal de koploper nog punten weggeven in de tweede competitiehelft, maar dan nog zal Feyenoord alles moeten winnen. Feyenoord heeft zelf al wat punten gemorst en volgens Slot zijn vooral de verliespunten in de beginfase pijnlijk. Tegen Fortuna Sittard en Sparta had gewonnen moeten worden, vindt Slot. In het begin van de competitie was de selectie natuurlijk ook nog niet helemaal op orde, maar de trainer vindt wel dat Feyenoord deze wedstrijden altijd moet winnen. Slot relativeert het puntverlies tegen FC Twente en PSV daar te zeggen dat je dat soort grote wedstrijd altijd een keer kan verliezen. Alleen al dit puntverlies samen, maakt in deze competitie dat PSV al mijlenver voor staat.

Financieel wordt nog wel eens gedacht dat Feyenoord er nu heel erg goed voor staat. Slot tempert dat een beetje door te zeggen dat er in de afgelopen jaar nog niet heel veel veranderd is qua financiën. Feyenoord moest wachten met aankopen totdat spelers, zoals Danilo (Rangers FC) en Pedersen (US Sassuolo), echt vertrokken waren en het geld op de rekening stond. Ook ziet Slot dat PSV spelers kan halen die er meteen staan en Feyenoord over het algemeen jongens haalt die tijd nodig hebben om te kunnen aanhaken. Het zal onwaarschijnlijk zijn dat Feyenoord deze winter spelers gaat halen. Als er spelers moeten komen die er direct kunnen staan, zullen ze qua salariseisen niet te betalen zijn. Slot denkt overigens zelf dat zijn eigen selectie in tact blijft en ook de jongens met minder speeltijd zullen blijven: ‘Een speler moet zijn rol kunnen accepteren. Die indruk heb ik bij al de jongens. Mijn verwachting is dat iedereen zal blijven.’ Ook spits Santiago Gimenez zal blijven, behalve als er een groot bod op tafel komt deze maand. Feyenoord heeft natuurlijk nog steeds het geld nodig om door te groeien.

Lees ook