Feyenoord moet belangrijke spelers een maand missen

Feyenoord moet belangrijke spelers een maand missen

30 reacties 30
Bron: ESPN
Foto: FR-Fans.nl

Feyenoord zal het na de winterstop in januari en februari naar alle waarschijnlijkheid moeten doen met vier spelers minder, zo is na te lezen op de website van ESPN. Vanwege de Afrika Cup en de Azië Cup zal vooral de aanvallende linie tijdelijk uitgedund zijn, waar Ayase Ueda, Alireza Jahanbakhsh en Yankuba Minteh niet beschikbaar zullen zijn. Ook middenvelder Ramiz Zerrouki zal de eerste periode van komend jaar missen.

Feyenoord is niet de enige club die deze interlandperiode spelers zal gaan missen. Naar alle waarschijnlijkheid zullen titelconcurrenten AZ en PSV ook getroffen worden. Az zal doelman Mathew Ryan naar Australië moeten laten gaan en ook Yukinari Sugawara heeft internationale verplichtingen. PSV wordt minder hard getroffen, alleen Ismael Saibari zal niet beschikbaar zijn.

Feyenoord wordt wel het meeste getroffen van alle Eredivisieclubs. Ramiz Zerrouki zal hoogstwaarschijnlijk met zijn land Algerije de strijd aangaan om de Afrika Cup, die begint op 13 januari en eindigt op 11 februari. Ook aanvaller Yankuba Minteh zal met Gambia meedoen in dit toernooi. Minteh moest de vorige interlandperiode aan zich voorbij laten gaan, vanwege een hamstringblessure. 

Ook in de Azië Cup zal Feyenoord vertegenwoordigd zijn. Onze spits is de man in vorm in Japan, Ayase Ueda is met een hattrick tegen Myanmar en twee goals tegen Syrië goed voor maarliefst vijf goals in zijn laatste twee interlands. Tot slot zal ook buitenspeler Alireza Jahanbakhsh na de winterstop nog niet naar Rotterdam komen. De aanvaller zal met Iran ook aantreden voor de Azië Cup. 

Dit zou wel eens een puzzel voor Arne Slot op kunnen leveren, die met zijn Feyenoord in deze periode twee concurrenten treft. Op 28 januari treft Feyenoord in Rotterdam nummer drie FC Twente. Een week later staat kraker twee op de planning. Feyenoord zal op bezoek moeten naar Alkmaar om tegen nummer vier AZ te spelen.

Lees ook