Fernandez: 'Dat was een heel aparte gewaarwording'

Fernandez: 'Dat was een heel aparte gewaarwording'

3 reacties 3
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Na de interlandperiode is het zaterdag voor Feyenoord weer tijd voor de Eredivisie. Dan staat de stadsderby tegen Excelsior Rotterdam op het programma. Guyon Fernandez speelde voor beide clubs en weet wel waarom Feyenoord het vaak lastig heeft op Woudestein.

Fernandez voetbalt momenteel niet meer. Hij heeft inmiddels een kantoorbaan en doet aan hardlopen, waar hij zijn eerste marathon heeft voltooid. Fernandez scoorde voor Excelsior Rotterdam tegen Feyenoord, maar ook met Feyenoord weer tegen Excelsior Rotterdam.

Tijdens de wedstrijden tegen Feyenoord op Woudestein zitten vaak ook veel Feyenoord supporters op de thuisvakken. 'Dat was een heel aparte gewaarwording', zegt Fernandez in gesprek met het Algemeen Dagblad. De oud-voetballer merkt op dat veel Feyenoorders een kaartje kunnen kopen. 'Het zorgde voor een heel aparte sfeer. Voor mij was het misschien wel de apartste wedstrijd qua sfeer', zegt Fernandez, die er nog aan toe wil voegen dat het een stadsderby is met gezonde rivaliteit en zonder haat en nijd, maar waarin het wel voelde alsof Excelsior Rotterdam te gast was in het eigen stadion.

Zelf verwacht Fernandez zaterdag dat Feyenoord wint. 'Ik verwacht dat Feyenoord aan het langst eind trekt, al zal het geen grote uitslag worden en ligt de druk bij Feyenoord.' Er wordt zaterdag om 16:30 uur afgetrapt.

Lees ook