'Slot sprak met de staf af om Gimenez niet te wisselen'

'Slot sprak met de staf af om Gimenez niet te wisselen'

11 reacties 11
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

In de zaterdagkrant van het AD, te vinden op de website van het Algemeen Dagblad, schrijft journalist Mikos Gouka een stuk over goalgetter Santiago Gimenez. Gouka gaat dieper in op de meest recente wedstrijd, de late 3-1 overwinning tegen FC Volendam, maar beschrijft ook de fase waarin de Mexicaanse spits nu zit.

Naast een jonge Gimenez, pas 22 jaar, stonden er afgelopen donderdag nog veel jonge Feyenoorders op het veld. Antoni Milambo, 18 jaar, had een basisplek en de 17-jarige Leo Sauer mocht invallen en kreeg direct een assist op zijn naam. Beide heren maken kans op een basisplek bij trainer Arne Slot, die met regelmaat rouleert of moet rouleren i.v.m. blessures en het drukke programma. Sinds FC Volendam thuis maakt Javairo Dilrosun misschien ook wel weer kans op een plekje. Dilrosun was begin vorig seizoen belangrijk maar moet nu regelmatig genoegen nemen met een plekje op de tribune. De aanvaller mocht afgelopen zomer vertrekken, bleef en knokt hard voor zijn plek. Trainer Slot ziet de vleugelaanvaller hard werken op trainingen en was daarom ook blij met zijn assist bij de 2-1. Dilrosun komt hiermee misschien ook wat meer in het positieve daglicht te staan bij het Legioen, iets wat al een tijdje niet meer is.

Dan Gimenez, die de voorzet van Dilrosun binnenkopte. De spits weigert te capituleren als het gaat om de titelkansen. Hij wil blijven knokken, zolang als er wiskundig nog kans is op de titel. Daarnaast vindt de aanvaller dat Feyenoord zich te allen tijde moet laten zien, ook aankomende woensdag in het Champions League-duel wat eigenlijk nergens meer over gaat. Ook al zit Gimenez misschien niet in zijn beste fase, trainer Slot wisselt hem nooit: ‘Toen Marino Pusic hier nog was, spraken we af: we halen nooit onze doelpuntenmaker van het veld als er nog goals nodig zijn. En die waren nodig tegen Volendam.’ Slot wisselt Gimenez ook niet als er bijvoorbeeld een hattrick in de lucht hangt, ook dan mag de Mexicaan blijven staan zodat hij misschien wel de wedstrijdbal mee naar huis mag nemen.

De belangrijke 2-1 was de 31ste treffer voor ‘Santi’ in kalenderjaar 2023. In 2005 scoorde Dirk Kuijt voor Feyenoord 30 goals en Luis Suarez scoorde datzelfde aantal in 2009 voor Ajax. Gimenez jaagt nu op het record van Mateja Kezman. Kezman heeft 32 goals op zijn naam staan in het jaar 2003, toen hij voor PSV uitkwam. Zondag 17 december heeft Santiago Gimenez de kans om het record te evenaren, wanneer hij één keer scoort. Maar misschien zit er zelf wel meer in..

Lees ook