Jansen: 'Die lijdt gewoon zoveel balverlies. Dan krijg je het lastig'

Jansen: 'Die lijdt gewoon zoveel balverlies. Dan krijg je het lastig'

19 reacties 19
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

De moeizame overwinning van Feyenoord op Volendam wordt tijdens de aflevering van Voetbalpraat op ESPN besproken door Vincent Schildkamp, Kees Luijckx, Anco Jansen en Martijn van Zijtveld. De heren bespreken de zwakke punten van Feyenoord.

Bij Feyenoord ontbreekt het voornamelijk op de flanken aan kwaliteit vindt voormalig voetballer Anco Jansen. Hij is met name kritisch op de buitenspelers die tegen Volendam in de basis stonden: 'Ik vind wel dat ze moeite hebben op dit moment, vooral het spel op de flanken. Eerder had je vaak toch wel tandems aan die zijkanten. Nu heb je met Ivanušec aan de ene kant, waarvan ik vind dat hij eigenlijk constant in zijn aanname al met zijn gezcht naar de eigen goal uitkomt, nouja dan heb je ook al geen mogelijkheid meer voor een back om eroverheen te komen. Hij mist voor mij ook wel een beetje de kernwaarden voor een echte buitenspeler; snelheid, explosiviteit in de een-tegen-een.' Ook de andere vleugelspeler zag hij moeizaam spelen: 'Aan de andere kant heb je Minteh, daar weet je sowieso niet van wat er gaat gebeuren, dus dat is voor een back ook heel moeilijk om daarin mee te doen en ja, die lijdt gewoon zoveel balverlies. Dan krijg je het lastig.'

Vincent Schildkamp vind dat de buitenspelers toch veel potentie hebben en noemt Luka Ivanušec als voorbeeld: 'Toch hebben ze allemaal wel hun potentie laten zien, Ivanušec voor zijn blessure heeft toch laten zien dat hij een bepaald niveau kan halen.' Anco Jansen is het niet met Schildkamp eens en vindt Ivanušec 'enorm tegenvallen'. Het enige lichtpuntje bij Feyenoord is Quinten Timber volgens de heren, maar stellen dat dat niet genoeg is.

Lees ook