Gimenez: 'Het is belangrijk om te winnen na twee verliespartijen'

3 reacties 3
Bron: ESPN

Santiago Gimenez was donderdagavond opnieuw belangrijk voor Feyenoord. De aanvaller scoorde in de blessuretijd de 2-1 tegen FC Volendam. Vervolgens wist Igor Paixão nog voor de 3-1 te zorgen.

Gimenez refereert na afloop van de wedstrijd aan de verloren wedstrijden tegen Atlético Madrid en PSV. 'Het is belangrijk om te winnen na twee verliespartijen', zegt Gimenez tegen ESPN. 'Dit geeft ons wel vertrouwen voor de rest van het seizoen.'

De aanvaller, die dit seizoen op dreef is, miste in de eerste helft een kans. 'Het belangrijkste is wat je doet na een grote kans', reageert Gimenez daarop. 'Ik ben klaar voor de volgende kans.' De Mexiaan krijgt de vraag of het ook een stukje mentaal kan zijn als je twee wedstrijden verliest. 'Het kan mentaal zijn. Het is moeilijk om te verliezen in twee belangrijke wedstrijden.' Toch zag de aanvaller dat Feyenoord donderdagavond uiteindelijk laat in de wedstrijd wel zorgde voor de overwinning op FC Volendam.

Inmiddels heeft Gimenez dit seizoen in de Eredivisie al achttien doelpunten gemaakt. 'De teamgenoten zijn belangrijk. Zij geven met de ballen om te scoren. Ik houd er van om te scoren.' Feyenoord speelt nu nog drie wedstrijden voor de winterstop. Dit seizoen speelde Gimenez al veel wedstrijden. 'Ik ben natuurljk een beetje moe. We spelen voetbal omdat we het leuk vinden. We moeten in de winter rusten. Het is fijn om dan vakantie te hebben met mijn familie.'