'Hij is echt niet zo lief als hij eruitziet'

'Hij is echt niet zo lief als hij eruitziet'

7 reacties 7
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Calvin Stengs presteert de afgelopen weken zeer goed en heeft wederom de voorselectie van het Nederlands elftal gehaald. Bij VI Pro, te lezen op de website van Voetbal International, komen Arne Slot en Mark van Bommel aan het woord over ‘hun pupil’.

Stengs hoefde niet lang na te denken voordat hij ‘ja’ zei tegen Feyenoord. Toen hij afgelopen zomer door Slot werd gebeld, voelde hij dat Feyenoord bij hem zou passen qua voetbal en speelwijze. Zijn keuze stond los van de trainer Arne Slot. Antwerp FC was op dat moment in afwachting van wat Stengs zou gaan doen, omdat zij de aanvallende middenvelder/ aanvaller definitief vast wilden leggen. Toen Stengs besloot om naar Feyenoord te vertrekken, was dat een forse teleurstelling voor trainer Mark van Bommel. De trainer baalt maar begrijpt de keuze van Stengs wel, omdat Feyenoord zeker was van Champions League, iets wat Antwerp nog maar moest afdwingen. Ook speel je jezelf sneller in de kijker voor het Nederlands elftal als je bij een goed draaiend Feyenoord aansluit. Daarnaast snapt Van Bommel dat De Kuip een bepaalde aantrekkingskracht heeft.

Toch was het begin van Stengs in Rotterdam niet meteen hosanna. Stengs kreeg de aloude kritiek van ‘technisch vaardig maar beetje slap’ weer op zijn bord. Van Bommel is het daar absoluut niet mee eens en zegt zelfs het tegendeel. Hij benoemt dat dat Stengs er lief uitziet met zijn grote haardos, maar dat de aanvaller bijvoorbeeld ook vier wedstrijden geschorst is geweest door een rode kaart. De oud-trainer van Stengs geeft aan dat wanneer het niet loopt op het veld, je een totaal andere Stengs ziet.

Dat imago van zachte speler, lijkt Stengs langzaam kwijt te raken. Temeer omdat hij opvalt in alle competities. In de Champions League creëert Calvin Stengs meer kansen dan Luka Modric, een absoluut record. Huidige trainer Slot noemt dat het rendement van Stengs veel hoger is, doordat hij veel venijniger is rondom de zestienmeter. Slot wist, uit de AZ-tijd, dat Stengs het in zich had en is blij dat het team en Stengs samen goed functioneren.

Van Bommel wist het ook. Ondanks dat Stengs voor het grote publiek misschien een beetje naar de achtergrond was verdwenen, heeft Van Bommel hem altijd gevolgd. En de veelzijdige aanvaller was precies wat Antwerpen FC nodig had. Van Bommel heeft Stenngs zelfs op ‘positie 8’ gezet en was ook daar zeer te spreken over hem.

Hebben Van Bommel en Stengs nog contact? Jazeker, de laatste keer over het kapsel van Stengs. Van Bommel stuurde een plaagstootje over waar Stengs pruik heen was gegaan, maar bedacht zich later dat het nieuwe (stoere) kapsel veel beter bij Stengs nieuwe (stoere) speelwijze past.

Lees ook