Slot: 'Dan hoop je dat de ballen die in de zestien komen worden omgezet naar een goal'

Slot: 'Dan hoop je dat de ballen die in de zestien komen worden omgezet naar een goal'

27 reacties 27
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord verloor voor het eerst dit seizoen in de Eredivisie vandaag tegen FC Twente. De Rotterdammers gingen met 2-1 ten onder in de Grolsch Veste. Na afloop blikt Arne Slot terug op de wedstrijd.

Slot weet dat de wedstrijd tegen FC Twente altijd lastig is. "Het is altijd een moeilijke wedstrijd, ook als je goed begint. Maar als je zó begint en dan al een goal incasseert, dan gaat het 90 minuten niet stil zijn. Dat helpt de thuisclub enorm", zegt Slot in gesprek met ESPN

Slot hoopte in de rust met enkele wijzigen de ommekeer in te zetten. "Je gaat dan heel aanvallend spelen. Dan heb je veel de bal op hun helft maar dan hoop je dat de ballen die in de zestien komen worden omgezet naar een goal. Zij hebben dan ook een goede keeper staan die een paar uitstekende reddingen maakt. Dan wordt het daarna 2-0, ga je nog een keer wisselen in de hoop wat te forceren maar daarna was er te weinig tijd om nog de 2-2 te maken." 

Het was niet de eerste mindere wedstrijd van het seizoen maar dit keer zonder resultaat. "Het is een belangrijke kwaliteit om ook mindere wedstrijden te winnen. We hebben vandaag niet veel weggegeven maar te veel om hier met een resultaat weg te gaan", sluit Slot af.

Lees meer over
Lees ook