Van Eersel: 'Ik kan me niet herinneren, bij een Europese wedstrijd, dat ik Feyenoord zo goed gezien heb als deze eerste helft'

Van Eersel: 'Ik kan me niet herinneren, bij een Europese wedstrijd, dat ik Feyenoord zo goed gezien heb als deze eerste helft'

2 reacties 2
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

De mannen van FC Rijnmond beschouwen in hun Podcast Feyenoord de gewonnen wedstrijd van Feyenoord tegen Lazio Roma na. Naast het algemene spel ontkomen zij er natuurlijk niet aan om ook de rol van superspits Santiago Gimenez uit te lichten.

‘Ik vond het een weergaloze avond van Feyenoord’, zo trapt Dennis van Eersel de podcast af. De journalist heeft Feyenoord zelden zo goed gezien:’ Ik kan me niet herinneren, bij een Europese wedstrijd, dat ik Feyenoord zo goed gezien heb als deze eerste helft.’ Ook collega Dennis Kranenburg raakt niet uitgepraat over de dominantie van Feyenoord: ‘Feyenoord kon zo de wil opleggen aan de tegenstander.’ Ook het altijd fanatieke publiek werd geroemd, omdat De Kuip precies op de juiste momenten kolkte.

Dennis en Dennis vinden dit misschien wel het beste Feyenoord wat zij ooit gezien hebben. Vanaf het eerste fluitsignaal werd Lazio enorm onder druk gezet. Het strijdplan van Feyenoord was duidelijk en werd direct goed uitgevoerd. Dennis Kranenburg ziet Feyenoord zo enorm fit zijn, waardoor de Rotterdammers makkelijk in duel komen. ‘Je ziet dat ze die hoge intensiteit erg lang vol kunnen houden’, zegt Kranenburg.

Dan gaat het al snel over Santiago Gimenez, die tweemaal scoorde en een goal afgekeurd zag worden. Op de vraag wat de spits moet gaan opbrengen, weten de mannen eigenlijk geen antwoord: ‘Het gaat alleen maar meer en meer worden.’ Kranenburg is duidelijk en voegt daaraan toe dat de Mexicaanse aanvaller in de zomer mag pas gaan en in de winter het prijskaartje fors omhoog moet. Van Eersel is lyrsich over de eerste goal: ‘Het kan helemaal niet.’ De manier waarop ‘Santi’ positioneert en wegdraait is een grote kwaliteit van de immens populaire spits. Dat hij het ook op het hoogste niveau laat zien, maakt indruk.

De mooiste goal is van Ramiz Zerrouki, vinden de mannen. ‘Hij heeft zo’n geweldige traptechniek’, vindt Van Eersel. De journalisten vinden het enorm knap dat iemand die in de competitie zo weinig speelt, er meteen zo kan staan. Zerrouki zal zondag ook starten tegen zijn oude werkgever FC Twente, verwachten zij.

Lees ook