Mossou: 'Je begint het bijna normaal te vinden, gek genoeg'

Mossou: 'Je begint het bijna normaal te vinden, gek genoeg'

7 reacties 7
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Ook de AD Voetbal podcast, met Etienne Verhoeff en Sjoerd Mossou, raakt niet uitgepraat over Feyenoord. In een borrelende Kuip wordt de wedstrijd tegen Lazio nabesproken. Het oordeel is meer dan positief.

‘Ja, het was geweldig’, trapt Mossou af. De journalist zag een iets mindere fase in de tweede helft maar verder een dominant Feyenoord. ‘Je begint het bijna normaal te vinden, gek genoeg.’ Mossou gaat verder in op de sfeer het stadion: De Kuip kan vijandig zijn en op een dun randje balanceren.’ Maar gisteravond zag hij dat niet, sterker nog de macht die Feyenoord op het veld lijkt uit te stralen die straalt De Kuip ook uit. De journalist noemt de thuishaven van de Rotterdammers zelfs ‘in vorm’. Verhoeff merkt op dat hij denkt dat iedereen voelt dat het goed komt. ‘Er zit geen wanhoop meer bij’, vult Mossou aan.

Mossou vindt dat de eerste twee wedstrijden voldoende vertrouwen hebben gegeven voor de topprestatie van gisteravond. Hij ziet dat Feyenoord zich zo sterk voelt, gesteund door het publiek. Na de afgekeurde goal wist iedereen dat er kansen zouden komen. Mossou vindt zelfs dat de wedstrijd na de eerste helft al gespeeld is. Kritiekpuntje is natuurlijk de fase vlak na rust, waarbij Feyenoord te weinig druk kan zetten. Maar verder was het een wedstrijd met veel overmacht van Feyenoord. Ook de gele kaarten zijn onnodig. Maar Mossou is verder louter positief, ook in zijn vooruitblik: ‘Thuis hoef je niet bang te zijn voor Atletico.’ Hij ziet alle kansen om te overwinteren in het miljoenenbal.

De Mexicaanse spits Gimenez is bij Feyenoord een vaste waarde maar in zijn nationale elftal niet. ‘Ik denk dat ze inmiddels ook wel overtuigd zijn en de penningmeester (van Feyenoord red.) ook’, grapt Mossou. ‘Er komt elke keer vijf miljoen bij op deze manier.’ De eerste goal maakte indruk, door de manier waarop de spits zich vrijspeelt en de juiste hoek uitkiest. ‘Het is gewoon een heel complete spits die, kan bijna niet anders, binnen twee of drie jaar bij de Europese top speelt’, denkt Mossou. Santiago Gimenez speelt zich nu in de kijker van alle clubs, denken de mannen. Gimenez is enorm populair en werd gisteravond bijna 90 minuten lang toegezongen in De Kuip.

Ook het vertrek van Pusic komt ter sprake. Mossou: ‘Pusic was iemand die dicht bij de spelrs stond en goed kon communiceren.’ Een man als Pusic moet je hebben in je staf en Mossou is benieuwd hoe Feyenoord dit op gaat lossen. Hij denkt dat Robin van Persie geen optie is, omdat Van Persie hoofdtrainer wil worden en geen assistent-trainer meer zal zijn. De mannen denken aan Pascal Bosschaart als toevoeging aan de staf van Arne Slot.

Lees ook