Clubs mogen zelf bepalen of er een regenboogband gedragen wordt

Clubs mogen zelf bepalen of er een regenboogband gedragen wordt

Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Er zal dit seizoen in de Eredivisie geen regenboogband meer worden gedragen door spelers, behalve als clubs dat zelf willen, zo meldt het Algemeen Dagblad woensdag. Woensdagmiddag werd de keuze duidelijk tijdens een online symposium van de KNVB dat werd georganiseerd op de nationale Coming Out Day.

Programmamanager racisme en discriminatie van de KNVB, Houssin Bezzai, liet weten dat de verantwoordelijkheid nu zelf bij de clubs ligt. Er werd teleurgesteld gereageerd op dit nieuws. Thomas Pruijsen van de John Blankenstein Foundation reageerde ook. 'Ik zou de clubs willen oproepen om de band alsnog te dragen.' Volgens hem wordt er nu net gedaan alsof er geluisterd wordt naar de criticasters die de band in het afgelopen seizoen al geen goed idee vonden.

Verder werd er gesproken om homofobe spreekkoren uit de stadions te bannen. Volgens de KNVB is dat lastig om deze spreekkoren strafbaar te maken. Bezzai laat weten dat het de volledige medewerking van de clubs nodig heeft, aangezien er bij antisemitische en racistische meteen ingegrepen kan worden en de wedstrijd stil komt te liggen. 'Dat moet bij homofobe spreekkoren ook het geval zijn'

Lees meer over
Lees ook