Krabbendam: ‘Als je dat tegen elkaar opzet dan lijken ze best veel op elkaar’

Krabbendam: ‘Als je dat tegen elkaar opzet dan lijken ze best veel op elkaar’

16 reacties 16
Bron: Vi.nl
Foto: VK Sportphoto

Santiago Giménez, Graziano Pellè en John Guidetti worden in de Dick voormekaar podcast van Michel van Egmond en Martijn Krabbendam, die te luisteren is op de site van VI, met elkaar vergeleken. Waar Pellè en Guidetti in het verleden de publiekslievelingen waren, is Giménez voor velen ook uitgegroeid tot publiekslieveling.

De vergelijking die gemaakt is door Martijn Krabbendam is op basis van alle statistieken die horen bij een spits, dit houdt bijvoorbeeld in goals, aantal schoten en pass nauwkeurigheid, “Als je dat tegen elkaar opzet dan lijken ze best veel op elkaar.” In de podcast benoemt hij het doelpunten gemiddelde. Qua goals ontlopen de 3 spitsen elkaar nauwelijks, waar Guidetti de lijst aanvoert met een gemiddelde van 0,99 goals per wedstrijd, gevolgd door Giménez met een gemiddelde van 0,91 en daarna Pellè met gemiddeld 0,88 goals per wedstrijd.

Voor Krabbendam is er tussen de drie spitsen wel een duidelijk verschil, en dat is dat Pellè en Guidetti veel “meer betrokken waren in het spel.” Echter heeft hij wel vertrouwen in Giménez omdat Giménez steeds beter, “Ik geloof ook eigenlijk wel als dit zo doorzet dat hij zich op alle fronten zal gaan passeren” Aldus Krabbendam.

Lees ook