COLUMN | De reus is definitief ontwaakt

COLUMN | De reus is definitief ontwaakt

46 reacties 46
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Atlético Madrid je wil opleggen en helaas onterecht verliezen op woensdag. Vervolgens zondag op halve kracht PEC in Zwolle kansloos laten. Ik vraag me de laatste tijd steeds vaker af; is dit wel echt Feyenoord?

Al tientallen jaren maak ik als Feyenoorder mooie pieken mee, maar meestal duurde de dalen een aantal jaren langer. Tijdens al die dalen vroeg ik mij steeds af; hoe kunnen wij nou zoveel minder geld hebben en mede daardoor zoveel punten achter de andere top 3 ploegen en zelfs met enige regelmaat op AZ eindigen. Bij elke kansloze nederlaag in Europa was het moeilijk te vatten waarom we zo roemloos ten onder gingen. Een willekeurig rijtje; Manchester United uit 4-0, Manchester City thuis 0-4, Deportivo La Coruna uit 3-0, Trencin uit 4-0. Meer recent Wolfsberger thuis 1-4 (genaaid door de scheids, dat dan weer wel).

Dankzij een gedegen beleid dat begon met Arnesen / Slot en fantastisch is vervolgd door de tandem Te Kloese / Slot schijnt sinds een jaar of drie ineens permanent de zon in Rotterdam. Weliswaar niet de 28 graden en een ijskoud biertje met een paar lekkere tapas op het terras in Madrid, maar toch zeker een enigszins koud biertje, een behoorlijk warme kroket en een graad of 20.

We staan mogelijk op een kantelpunt in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Feyenoord wisselt (hopelijk definitief) stuivertje met de aartsrivaal. Als we dit jaar ons Champions League avontuur over de winter heen kunnen tillen en bij de bovenste twee eindigen in de competitie lijkt het financiële gat met de achterblijvers zo groot te worden dat de top 3 wederom een top 2 wordt in de praatprogramma's, maar dan met Feyenoord erbij. Voorlopig geniet ik er met volle teugen van, want Feyenoord dat echt meedoet in een Champions League poule is ruim 23 jaar geleden. En Feyenoord dat door een competitie freewheelt voor het 2e jaar op rij is 61 jaar geleden. Laat de ontwaakte reus maar nooit meer in een winterslaap terecht komt, daar trek ik nog 1 Cerveza op open!

Remi

Lees meer over
Lees ook