El Ahmadi vol lof over oude ploeg: 'Typerend aan dit Feyenoord'

El Ahmadi vol lof over oude ploeg: 'Typerend aan dit Feyenoord'

3 reacties 3
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord wist overtuigend en betrekkelijk eenvoudig te winnen van Go Ahead Eagles. De ploeg van Arne Slot nam in de tweede helft afstand van de bezoekers uit Deventer. Sinclair Bischop en Karim el Ahmadi bespreken de wedstrijd na bij ESPN.

Bischop vroeg aan El Ahmadi of het aan de Rotterdammers af te zien was of ze woensdag weer tegen Atletico Madrid moeten spelen voor de Champions League. Daar antwoordt de middenvelder op: "Ik vond echt van niet. Typerend aan dit Feyenoord is dat als ze 2-0 voor staan dat ze niet al denken aan Atletico Madrid. Ook dan sprinten ze volle bak nog terug. Ze willen steeds maar door gaan."

PSV en Feyenoord lijken de gedoodverfde favorieten voor de titelrace dit seizoen. Toevalligerwijs speelden zowel Feyenoord als PSV tegen Go Ahead Eagles deze week. El Ahmadi kan het verschil wel duiden tussen de beide ploegen: "Feyenoord heeft de iets stabielere verdediging over het algemeen. Alleen bij die goal van Sow zien zowel Hancko als Trauner er niet heel goed uit. Ze hadden het nog iets beter kunnen doen daar." El Ahmadi vindt dat Feyenoord eigenlijk één van de enige teams in de Eredivsie is met een dergelijk goede verdedigende organisatie.

Terugkomend op de wedstrijd zag El Ahmadi wel waarom Feyenoord uiteindelijk aan het langste eind wist te trekken: "Ze hebben veel te veel kwaliteit ten opzichte van Go Ahead. In de tweede helft ging het tempo echt omhoog en dan kunnen ze het gewoon niet meer bijbenen." In aanloop naar de wedstrijd naar Atletico Madrid denkt de voormalig aanvoerder wel te weten hoe Slot het elftal van Simeone moet bestrijden: "Ik vind dat je daar lef moet tonen. Het zou kunnen dat Zerrouki start en dan Stengs vanaf rechts. Het is even afwachten hoe ze het invullen, maar ze moeten gewoon hun eigen spel spelen. En Trauner is zo goed hè. Alleen bij de goal had hij misschien meer kunnen doen, maar hij straalt zo veel rust uit."

Lees ook