Goudhaantje trots op ontwikkeling: 'Dan moet je gretig zijn'

Goudhaantje trots op ontwikkeling: 'Dan moet je gretig zijn'

4 reacties 4
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Feyenoord wint in aanloop naar het volgende Champions League duel van Go Ahead Eagles, door doelpunten van Calvin Stengs, Santiago Gimenez en Yankubah Minteh. Syllah Sow wist nog wat terug te doen voor de bezoekers. Voor de camera's van ESPN verscheen Calvin Stengs om zijn zegje te doen over de wedstrijd.

De linkspoot scoorde en kwam breed glimlachend naar Hans Kraaij jr. die hem vraagt, hoe hij zich voelt: "Ik voel me goed, goede overwinning, al meerdere wedstrijd gaat het lekker. Dus ik voel me gewoon goed." De verslaggever van ESPN vraagt Stengs of hij liever op '10' of als rechtsbuiten speelt. Zijn huidige positie geniet zijn voorkeur zo laat hij weten: "Ik kan het spel maken vanuit deze positie. Aan de buitenkant ben je wat meer geplakt. Dus hier heb je meer vrijheid."

Wanneer zijn doelpunt in beeld komt moet Stengs lachen, omdat het eerder in het interview zijn rendement aan de kaak is gesteld en zijn verbetering daarvan sinds hij bij Feyenoord zit: "Bij Q had ik al het gevoel dat hij in de 16 zou komen. Dan moet je gretig zijn. Ik weet dat hij zo'n bal kan geven, hij heeft zo'n goede trap. Ik weet dat ik vaker moet komen en dat lukt ook. Ik heb zelfs nu nog momenten dat ik denk oh daar had ik moeten zijn."

Vervolgens wordt er teruggeschakeld naar El Ahmadi en Bischop, eerstgenoemde laat zijn licht schijnen over het spel van Stengs: "Ik vind hem heel belangrijk, zeker met z'n goals en assists. Hij heeft alleen wel een beetje ruimt nodig om te voetballen. Dat krijgt hij de tweede helft. Daarom zie je hem ook uitzakken naar de rechterkant daar heeft hij dan ruimte."

 

Lees ook