'Ajax kent één selectiewijziging voor restant Klassieker'

'Ajax kent één selectiewijziging voor restant Klassieker'

31 reacties 31
Bron: Telegraaf.nl
Foto: Pro Shots

Volgens de Telegraaf zal Ajax de Klassieker deze woensdag hervatten met één wijziging in de selectie. Mika Godts neemt de plek in van Sivert Mannsverk. Het Belgische talent werd in de wedstrijd van Jong Ajax deze maandag nog gewisseld na een uur spelen, wat te maken had met zijn eventuele speelminuten voor het restant van de Klassieker. 

De reglementen van de KNVB schrijven voor dat een dergelijke wijziging alleen mag plaatsvinden wanneer de blessure van een selectiespeler kan worden bewezen bij de sportarts van de KNVB. Volgens Mike Verweij van de Telegraaf bleek dat geen moeilijke opgave aangezien Mannsverk momenteel met zijn voet in het gips zit vanwege een hielblessure. Dat Godts en niet Bergwijn is toegevoegd aan de selectie lijkt opmerkelijk, echter is Bergwijn volgens Verweij nog niet voldoende hersteld van zijn verstandskiesklachten. 

Voor wat betreft het restant van de wedstrijd gelden een aantal voorwaarden. Zo moeten beide clubs met exact dezelfde selecties aantreden tenzij er sprake is van voorgenoemde uitzondering wat betreft blessures. De gele kaarten van Taylor, Gimenez en Wellenreuther blijven staan. Ajax mag nog drie keer wisselen en heeft daar nog twee wisselmomenten voor, Gaaei en Sosa kunnen helaas niet meer in actie komen. Mocht een trainer kiezen om andere spelers te laten starten kost dat logischerwijs een wissel en wisselmoment. De startopstelling van Ajax in het restant zal zijn:
Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Sallah-Eddine; Vos, Van den Boomen, Taylor; Berghuis, Brobbey, Forbs.

Feyenoord mag nog vijf keer wisselen en heeft daar alle drie de wisselmomenten nog voor. Voor zover bekend zijn er geen blessuregevallen en zal Feyenoord dus met de volgende elf spelers starten aan de laatste 35 minuten: 
Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Timber, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão.

De wedstrijd wordt zoals gezegd hervat in minuut 55. In die speelminuut werd de wedstrijd stilgelegd met balbezit voor Mats Wieffer. Gözübüyük zal middels een scheidsrechtersbal het spel weer in beweging gaan brengen met balbezit voor Feyenoord. De wedstrijd wordt om 14:00 hervat in een lege Johan Cruijff Arena.  

Lees ook