Minteh: 'Ik zag hem voorbij gaan en ik schiet daarna'

13 reacties 13
Bron: Feyenoord.nl

Yankuba Minteh scoorde zondagmiddag het vijfde doelpunt van Feyenoord in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. De Rotterdammers wisten uiteindelijk met 1-5 te winnen.

Minteh begon niet in de basis. 'De eerste helft speelden we goed', zegt hij tegen Feyenoord Media, waarvan het interview is geplaatst op de website van Feyenoord. 'We hebben doelpunten gemaakt. We probeerden om niet nog een doelpunt tegen te krijgen. We speelden als een team, om de voorsprong te verdedigen. Daardoor hebben we de eerste helft gewonnen.'

De aanvaller wordt gevraagd wat zijn mindset was toen hij in het veld kwam. 'Mijn mindset op dat moment is om de voorsprong te verdedigen. En als ik de kans krijg om te scoren, dan scoor ik. Dat dat is wat ik heb gedaan. Ik heb mijn best gedaan om mijn aanvallende en verdedigende taken uit te voeren.'

Minteh scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor Feyenoord, en ook nog eens op knappe wijze. 'Ik dacht als ik schiet en de verdediger maakt een sliding dan kan hij de bal hebben. Ik nam mijn tijd, want ik wist dat de verdediger door ging rennen tot het doel. Hij komt niet naar mij toe, want hij weet ook dat als hij naar mij toe komt ik er langs ga. En toen zag ik hem rennen richting het doel. Ik zag hem voorbij gaan en ik schiet daarna.'