'Gelukkig rolde er een overeenkomst uit waarmee iedereen kon leven'

'Gelukkig rolde er een overeenkomst uit waarmee iedereen kon leven'

28 reacties 28
Bron: Vi.nl
Foto: VK Sportphoto

Leo Sauer was zondagmiddag een van de uitblinkers aan de kant van Feyenoord. De jongeling begon op de bank, maar mocht invallen en wist de gelijkmaker te maken, waardoor Feyenoord toch nog een punt wist mee te nemen uit het Kasteel.

Feyenoord zag al snel de kwaliteiten van Sauer, en bood hem een contract aan. SC Freiburg had ook interesse, maar de aanvaller koos uiteindelijk voor de Rotterdammers. Julius Sauer is de vader van Leo, en behartigt de zaken van zijn zoon. Mark Ruijl wist Julius te overtuigen om naar het trainingscomplex te komen kijken. 'Ik ga alleen mee als ik ook even Robin van Persie kan zien', had Julius gezegd, zo zegt hij in gesprek met Voetbal International.

Dat Sauer uiteindelijk voor Feyenoord koos vond zijn oude club MSK Zilina niet fijn. De Rotterdammers huurden de aanvaller met een optie tot koop, die in april gelicht werd. ‘Dat was nog een heel gevecht’, vertelt Julius. ‘MSK vond het niet fijn dat een speler al op zo’n jonge leeftijd zou vertrekken. Gelukkig rolde er een overeenkomst uit waarmee iedereen kon leven.'

Lees meer over
Lees ook