Interlandperiode | Slowakije en Nederland op randje EK plaatsing

12 reacties 12

Vrijdagavond hebben Wieffer, Geertruida en Hartman gespeeld met Oranje, in de 1-2 verloren wedstrijd tegen Les Bleus. Ondanks een uitstekende Hartman, die wist te scoren, gingen de punten mee naar Frankrijk. Maandag speelt Nederland een uitwedstrijd, tegen Griekenland. Maar welke Feyenoorders kunnen we nog meer op de velden zien de komende dagen?

Programma zondag 15 oktober:

Santiago Gimenez met Mexico
02.30 uur | Mexico – Ghana (vriendschappelijk) 2-0
Gimenez viel in bij Mexico, dat uiteindelijk met 2-0 wist te winnen van Ghana.

Ondrej Lingr met Tsjechië
18.00 uur | Tsjechië – Faeröer Eilanden (1-0)

Ondrej Lingr start in de basis bij Tsjechië

Programma maandag 16 oktober:

Ramiz Zerrouki met Algerije
18.00 uur |  Egypte -Algerije  | 1-1
Ramiz Zerrouki is in de basis gestart in de vriendschappelijke wedstrijd tussen Egypte en Algerije. Voormalig RKC-speler Ahmed Touba kreeg na 29 minuten een tackle op ooghoogte om zijn oren waarna Egypte met 10 man verder moest. Na 62 minuten kwam Egypte verrassend op voorsprong, Zerrouki speelde 75 minuten mee. En maakte de gelijkmaker niet meer mee.

Dávid Hancko en Leo Sauer met Slowakije
20.45 uur | Luxemburg – Slowakije 0-1
Dávid Hancko start in de basis bij zijn land Slowakije op de linksbackpositie. Leo Sauer zit wederom niet bij de selectie. Hancko gaf in slotfase een prachtige assist bij de 0-1 voor Slowakije. Met de overwinning heeft Slowakije nu vijf punten voorsprong op Luxemburg en heeft het in de volgende twee wedstrijden aan een punt genoeg voor plaatsing voor het EK 2024.

Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Calvin Stengs met Nederland
20.45 uur | Griekenland - Nederland 0-1
Quilindschy Hartman, Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida beginnen allemaal in de basis tegen Griekenland. Alle drie de Feyenoorders haalden de eindfase niet en de winnende werd gemaakt door Virgil van Dijk met een penalty. Het Nederlands Elftal heeft aan drie punten uit de komende twee wedstrijden genoeg om zich te plaatsen, afhankelijk van de wedstrijd Frankrijk-Griekenland.