'Zal Gimenez er na de winterstop nog zijn?'

'Zal Gimenez er na de winterstop nog zijn?'

39 reacties 39
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Deze vraag houdt veel mensen bezig in voetbalminnend Nederland. Santiago Gimenez is ‘on fire’, dat is overduidelijk. Speculaties over transfers en belangstellende clubs zijn aan de orde van de dag. Maar hoe groot is de kans dat de Mexicaanse superster gaat blijven? Journalisten Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg gingen op onderzoek uit en schreven een artikel, te vinden op de website van Rijnmond.

Gimenez scoort aan de lopende band, op dit moment 12 doelpunten uit 8 wedstrijden in de eredivisie. In de media wordt de Coen Dille-index, die in andere tijden 43 goals scoorde, er al bijgepakt. De cijfers van Gimenez zijn op dit moment zelfs beter dan de cijfers van legendarische Feyenoord-spitsen Ove Kindvall en Cor van der Gijp.

Heel Rotterdam houdt rekening met een vertrek aan het einde van het seizoen, maar hoe reëel is het vaar van een tussentijds vertrek? Gimenez zelf reageert minder uitgesproken dan vorig seizoen op de vraag of hij zelf wil blijven. Vorig seizoen was hij duidelijk dat hij het goed naar zin had en niet hoefde te vertrekken bij de stadionclub, dit jaar antwoordt de Mexicaan iets anders: ‘Ik heb een contract bij Feyenoord en ik wil mezelf nog steeds verbeteren. Ik doe alles voor mijn team en de rest ligt niet in mijn handen. We gaan zien of Feyenoord mij kan behouden.’ Hiermee lijkt het alsof de superspits ruimte laat voor een transfer. Aan de andere kant laat Gimenez ook blijken dat het niet aan hem is en hij gelooft in de hogere macht: ‘Ik leg alles in de handen van God. Zijn wil geschiede.’

Trainer Arne Slot prijst Gimenez voor het maken van eigen keuzes. Hij weet dat de Mexicaanse aanvaller goed naar zijn persoonlijke ontwikkeling kijkt en daarop keuzes maakt. Slot geeft ook aan dat er tijdens de winterstop minder vaak een transfer plaatsvindt dan aan het eind van het seizoen. Toch is er ook angst bij Slot: ‘Maar als er echt een unieke club langskomt..’ Slot voegt er nog wel aan toe dat Gimenez er in de Champions League ook een goaltje in zal moeten schieten. Dat kan inmiddels ook weer gebeuren, Gimenez heeft schorsing van twee wedstrijden achter de rug.

Gimenez is populair in Nederland en in Mexico, maar toch is hij geen basisspeler in het nationale elftal van Mexico. Tijdens de Gold Cup scoorde ‘Santi’ de winnende goal tegen Panama, maar dat deed hij (zoals het hele toernooi) als invaller. Gimenez gaat in deze weken ook weer op pad met Mexico, waardoor er wederom een drukke planning met een jetlag voor hem wacht. De vorige keer speelde Gimenez, naar eigen zeggen, zijn slechte wedstrijd ooit nadat hij terugkwam van zijn interlandverplichtingen. ‘Ik ga kijken hoe ik dat slapen nu kan verbeteren’, zegt de topscorer daarover.

Of Santiago Gimenez 21 oktober zal starten tegen Vitesse is maar de vraag, maar ook zijn potentiële vervanger Ayase Ueda komt met een jetlag terug. Hier dus nog weinig duidelijk, net zoals over de eventuele transfer van de Mexicaanse spits. En voor welk bedrag zal ‘Santigoal’ dan moeten gaan? De bedragen liggen nogal uiteen, de komende weken heeft Gimenez nog de mogelijkheid om zich verder in de kijker te spelen als hij zijn meerwaarde kan laten zien in de eredivisie en de Champions League.

Lees meer over
Lees ook