'Die speelde goed en onbevangen'

'Die speelde goed en onbevangen'

17 reacties 17
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Ook in de AD Voetbal podcast, te vinden op de website van het AD, wordt het Nederlands Elftal besproken. Etienne Verhoeff neemt de met 1-2 verloren wedstrijd door met journalist Sjoerd Mossou. De wedstrijd wordt besproken maar uiteraard wordt er ook gekeken naar de individuele spelers, waarbij Quilindschy Hartman positief opviel met zijn goal en zijn algehele prestatie.

Mossou vond het speelplan logisch en beter dan de wedstrijd op 24 maart 2023 in Parijs, die met 4-0 verloren ging. Mossou vond Oranje minder naïef spelen, maar ziet natuurlijk de klasse van Kylian Mbappé: ‘Hoe die ‘m binnenschiet, je kunt alleen maar applaudisseren, denk ik.’ Ook Antoine Griezmann was weer eens een plaaggeest van de Nederlanders.

Mossou gaat in op een aantal Feyenoorders en vond dat bij de 1-0 van Frankrijk verdediger Lutsharel Geertruida meer had moeten doen: ‘In de eredivisie schiet hij die voorzet gewoon weg.’ Maar Mossou ziet geen reden tot paniek. Daarna gaat Mossou in op het ‘debutantenbal’, waarbij Quilindschy Hartman er voor hem uitsprong: ‘Die speelde goed en onbevangen.’ Mossou vindt dat Hartman maandag tegen Griekenland kan spelen als linksback, maar dat het een tactische keuze kan zijn om daar bijvoorbeeld Daley Blind neer te zetten. Oranje moet maandag vooral niet verliezen om kans te blijven maken op een plekje tijdens het EK.

Lees ook