'En als hij bij Feyenoord net zoveel gaat scoren als bij Cercle Brugge, dan gaat Ueda niet drie jaar bij Feyenoord blijven'

'En als hij bij Feyenoord net zoveel gaat scoren als bij Cercle Brugge, dan gaat Ueda niet drie jaar bij Feyenoord blijven'

52 reacties 52
Bron: Rijnmond.nl
Foto: Pro Shots

Het lijkt een kwestie van tijd totdat Feyenoord aanvaller Ayase Ueda presenteert. De aanvaller lijkt de aanvallende versterking voor de Rotterdammers te zijn.

Koen Verdruye is clubwatcher van Cercle Brugge, de club waar de aanvaller nu nog onder contract staat, voor de krant Het Nieuwsblad. Rijnmond sprak hem over de Japanner. Ueda kende een sterke periode in België en Verdruye ziet dat zijn intensiteit en statistieken indrukwekkend zijn.

Feyenoord is niet de enige club met interesse in de aanvaller. Zo zouden er ook clubs uit de Premier League en Bundesliga interesse hebben. 'Maar bij Feyenoord kan hij in de top van de Nederlandse competitie én de Champions League spelen', aldus Verdruye in gesprek met Rijnmond.

Robbert Roodzand is Feyenoord supporter, maar volgt ook het Japanse voetbal. Hij kent ook de kwaliteiten van Ueda. Volgens hem is het niet gek als de aanvaller even moet wennen, maar dat als hij eenmaal zijn draai gevonden heeft, Feyenoord van hem kan gaan genieten. 'En als hij bij Feyenoord net zoveel gaat scoren als bij Cercle Brugge, dan gaat Ueda niet drie jaar bij Feyenoord blijven', zegt Verdruye.

Lees meer over
Lees ook