COLUMN | Arigato Ueda

COLUMN | Arigato Ueda

2 reacties 2
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Pierre van Hooijdonk zei aan tafel bij Studio Voetbal dat hij geen moment het idee had dat Feyenoord zou verliezen. Dat had ik eerlijk gezegd ook niet. Waar we in het verleden nogal eens onderuitgingen in Friesland, was het nu wel duidelijk wie de bovenliggende partij was.

Feyenoord zette vanaf het begin druk en het was wachten op de 0-1. Zuur dat Geertruida weer een doelpunt afgekeurd zag worden. En om wat voor reden..? ‘Buitenspel’, het zal wel. De ene scheids interpreteert het als nieuwe spelsituatie, de andere niet. Het blijft gissen, lijkt het. Feit is dat het sinds de komst van de VAR en allemaal nieuwe regels die het voetbal eerlijker zouden moeten maken – juist allemaal een stuk vager is geworden.

VAR staat dan ook voor Vage Arbitrale Regels geloof ik. Hand naar de bal, bal naar de hand, arm in een onnatuurlijke positie, wel of geen nieuwe spelsituatie, met 1 centimeter van een stukje schouder buitenspel staan, terwijl je voeten nog ruim achter de verdediger staan. Duidelijker en eerlijker is het er in ieder geval niet op geworden. Ik vind: als je langer dan 3 minuten de beelden moet bestuderen of het nou wel of niet een overtreding, hands of buitenspel was omdat het met het blote oog niet eens te zien is, dan moet je het maar gewoon laten. En dan zeggen mensen dat Feyenoord de VAR vaak mee heeft? Dat valt echt wel mee. PSV daarentegen...

Maar goed. Feyenoord liet zich niet uit het veld slaan en ging alsnog opzoek naar de openingstreffer. Hoe typisch was het dan dat uitgerekend Heerenveen de score opende, bij de eerste de beste counter. En hoe typisch was het dat een speler die al 1,5 jaar droog staat tegen Feyenoord ineens wél weet te scoren. Twee keer maar liefst. En toch had ik dus al die tijd het gevoel dat we hem gewoon nog zouden pakken.

Ik ben blij dat Ivanusec eindelijk zijn draai heeft gevonden (althans, daar lijkt het iedere week steeds meer op). Want wat heeft die een lekkere trap en wat was het weer een ragfijne voorzet. Ik ben ook blij dat Ueda eindelijk weer eens scoorde na een half jaar. Als bescheiden spits die het van invalbeurten moet hebben, terwijl de club er een recordbedrag voor heeft betaald, zal het af en toe niet makkelijk zijn voor hem. Helemaal niet als je steeds na publiekslieveling Gimenez moet opdraven. Hij was alert en maakte het koelbloedig af, zoals een echte nummer 9. Dankzij hem gingen we weer met een blij hoofd de bus in. Nu even bijkomen tijdens de interlandbreak en daarna allemaal weer heel terug komen aub!

Wouter

Lees ook