Slot: 'Ik vind dat je jezelf te kort doet'

7 reacties 7
Arne Slot zag zijn team donderdagavond gelijk spelen tegen Shakhtar Donetsk in de achtste finales van de Europa League. Feyenoord had het beste van het spel, maar kwam toch met 1-0 achter. Uiteindelijk was het invaller Ezequiel Bullaude die zorgde voor de 1-1. Na afloop reageerde Slot op de wedstrijd van donderdagavond. 'Ik vind dat je jezelf te kort doet', aldus Slot tegen ESPN. 'Ik vond de eerste helft dat we iets te veel al tevreden waren met het feit dat we beter waren, en dat we te weinig door hadden dat als je beter bent je ook echt door moet drukken. Dat hebben we richting de tweede helft net even aan de linkerkant wat andere accenten gelegd waardoor we daar eigenlijk constant wel gevaarlijk werden. En dan hebben we denk ik vrij veel kansen gehad, en de tegenstander is, als ze drie keer de bal op onze helft geraakt hebben zou het veel geweest zijn. Maar een van die keren was het wel een tegengoal', doelt de trainer van Feyenoord op het feit dat Shakhtar Donetsk donderdagavond weinig in het spel voorkwam. Slot is ondanks het feit dat Feyenoord onnodig een doelpunt tegen kreeg, toch tevreden over het spel van zijn ploeg. 'Je hebt een Europese achtste finale, een uitwedstrijd, complete dominantie.' Volgende week donderdag is de return in De Kuip.